Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Религията в САЩ е бизнес, по-голям от Apple и Google, взети заедно - струва $1,2 трлн. - глава 8 от "Протестантската напаст"

Тази беседа срещу Протестантската напаст няма да е моя - на поп Добри, а ще е чист превод на публикация от американски медии, базирана на изследване на университета в Джорджтаун. Според него, религията в САЩ (тя е основно евангелизъм и протестантство) се е превърнала не просто в гигантска индустрия, а в най-голямата индустрия изобщо. Тя струва повече от мега корпорации като Apple и Google. Когато четете това, си спомнете за търговците в храма, за Исус, в който кълнат същите тези днешни търговци, и за сребърниците...
Публикацията:

Religion in US ‘worth more than Google and Apple combined’


Превод:

Религията в САЩ струва повече от Google и Apple, взети заедно

Автор: Хариет Шерууд, Гардиън

Религията в САЩ струва 1,2 трилиона долара на година, което я прави еквивалентна на 15-та най-голяма икономика в света. Това показва проучване на Университета в Джорджтаун.
Икономиката на "вярата" има по-голяма стойност от приходите на десетте най-големи технологични компании в САЩ, вкл. Apple, Amazon и Google (цялото проучване е ТУК - бел.прев.).
Изследването посочва, че две трети от високо-религиозните пълнолетни, са дарявали пари, време или стоки на бедните в последната седмица преди самото проучване. Сред нерелигиозните, дарителите са 41% (тези "дарения" минават основно през църквите - бел.прев.).
Учените излизат с обща оценка за размера на стойността на "религията в САЩ". Имат 3 версии. Най-ниската е 378 милиарда долара. "Средната" е 1,2 трилиона. А най-високата достига 4,8 трилиона долара (това е близо 25% от целия БВП на САЩ - бел.прев.). Парите са не само от дарения, но и плащане за различни видове "стоки и услуги", осигурявани от религиозните организации, както и от дарения от бизнеси (за сравнение - БПЦ единствено продава свещи, извършва венчавки, кръщенета и други религиозни ритуали. Бихте ли си представили това да достигне 25% от БВП на България - т.е. 30 милиарда лева - бел.прев.).
Изчисленията НЕ включват стойността на финансовите и други активи, които църквите имат като собственост.
Общият анализ сочи, че религията е "значим дял от американската икономика".
---
Това е статията. Какво казва тя?
Американската икономика и държавата са едно цяло. Всички значими сектори на американската икономика са под внимателния надзор на правителството. Когато у нас се появят американски църкви, то това е свързано с правителството.
Все още ли ви звучи невероятно, че протестантските и евангелските църкви у нас са агентура на ЦРУ?
Мислите ли, че ЦРУ и ФБР не контролират Фейсбук, Гугъл и Епъл? Вероятно не мислите. Как ще мислите - та то излязоха и данни и доказателства за това. И как няма да ги контролират, като става дума за стотици милиарди долари.
А сега помислете - няма ли да контролират църквите, които са още по-големи? 
Търговците не просто са в храма. Те са купили храма и са подчинили и Исус, и Бог, на сребърниците. И всеки, който ги следва, дава своя малък принос към това безбожие...

поп Добри - борец с всякакви демони и ереси

Няма коментари:

Публикуване на коментар