Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Програмата 60/40: Казина, футболни отбори и софийските "паяци"... Страхотно продуктивни бизнеси спасява Бойко...

"Заветът"  от Добри Божилов
Дори постничката програма 60/40, за спасяване на бизнеса от погрома, който нанесе ГЕРБ, ще се превърне в пълен фарс. Като всичко останало около тази карантина.
Оказва се, че сред първите получили помощи, са абсолютно безсмислени бизнеси, които не създават никакъв продукт, а някои дори вредят.
Как можем да окачествим субсидиите например за казина, или за Центъра за градска мобилност в София? Едното е насърчаване на откровен порок, като хазарта, а другото - на напълно паразитната дейност по изсмукване на пари от шофьорите, чрез отвличане на колите им,и освобождаване срещу откуп.
Говорим за 2 впечатлняващи "преразпределителни" бизнеса, които точат от народа, и инжектират в мутрите.
Е, това ли трябва да спасяваме? Ами то за народа ще е по-добре да не ги спасяваме точно тия, а вирусът да ги фалира.
Парадоксално е, че само преди месец, със закон, закрихме Националната лотария (търкането на билетчета) и част от аргументите бяха морални - да не се крадат пари от най-бедните, които са основните клиенти.
Е, сега спасяваме казина и "паяци".
А черешката на тортата е ФК "Лудогорец", на любимия олигарх на властта. Отбор, който е спечелил десетки милиони от евротурнирите, от реклами и от трансфери на играчи, ще му даваме по 60/40. Смехория.
"Лудогорец" има месечни заплати по десетки хиляди левове. Да резне малко от тях, и няма да има нужда от програмата. Но сакън - трябва да спасяваме футбола, че е жизнено важен за бъдещето на нацията.
Сигурно в главата на нашия Винету-премиер това наистина е така. Само като видим колко пари потроши за стадиони на отбори дето имат по 100 човека публика. И продължава да ги строи тия стадиони, като си вярва, че прави нещо добро. Всъщност прахосва народната пара.
Е, какъвто слабоумен Вождът извън криза, такъв и в криза. Само че в нея повече му личи...
Но всичко си зависи от народа. Изборите още не са отменени...
Но ако още веднъж бъде избрано подобно недоразумение, то може и наистина да е добре да ги отменим...

Добри Божилов, писател
29.04.2020

1 коментар:

  1. При избори задължителен ценз - минимум 1 висше образование ... Да се избегне ситуацията неграмотните да си изберат неграмотни да ни управляат ...

    ОтговорИзтриване