Избори 2024
Писателят Добри Божилов е кандидат с:
Бюлетина 4, Преференция 117 - за Европейския парламент
Бюлетина 4 - за НС
Коалиция "Ние, Гражданите"

С това доверие във властта, никой няма да се ваксинира, дори да стане задължително... Никой не вярва на хора с кюлчета, евра и патлаци...

Не е ясно още колко ефективна ще е ваксината за корона-вирус, но е напълно ясно кой ще е основният виновник за провала на ваксинацията.

Казва се Бойко Борисов. И в името на собственото си оцеляване във властта, нанася чудовищни удари върха цялата държавност, и върху доверието на народа в управлението. Подобен вреден субект трябва незабавно да се премахне, особено в кризисни ситуации, когато се очакват тежки мерки.

И към момента е ясно, но ви гарантирам, че накрая картинката ще е много по-жалка дори от това, но и към момента е ясно, че почти никой у нас няма да се ваксинира. Дори държавната социология, която има пропаганден характер, сочи 56% отказ от ваксини. Т.е. считайте, че реалният отказ е поне 80%.

Това се вижда от по-малко манипулираната цифра на медицинските лица, които искат ваксина - едва 9%. Това са хората на "първа линия", които всеки ден се сблъскват с вируса. И какво - 91% недоверие.

Вервайте ми, дори да стане задължителна ваксината, тя няма да получи никакво разпространение. Да припомня, че и в момента има задължителни ваксини, но значителни групи хора са без тях. Въпреки наказания и санкции. И това - в мирна среда, без конспиративни теории, и за ваксини ДОКАЗАНИ ОТ ПОНЕ 80 ГОДИНИ.

Какво мислите ще стане със съвсем нова ваксина - тествана 1 месец, и налагана от Мутра, която обяснява, че "Мата Хари" му е внесла кюлчета и евра в спалнята. През 20 човека охрана от НСО ги е внесла...

Кой мислите вярва на простак, въвел понятието "тъпа Кърджалийска пу***". И псуващ дори държавния глава...

Кой ще вярва на измамник с доказана къща за 5 милиона евро в Барселона, който дори не припознава дъщеря си...

И тоя човек ще ни обяснява колко е загрижен за нас, как мерките са правилни, а ваксините - още повече...

Апропо, Бойко, ще убедиш ли манекенката Борислава Йовчева да ваксинира детето си публично - пред всички. Ще дадеш ли пример с дъщеря си?

Или ще упорстваш, че не ти е дъщеря...

Надявайте се после някой да се ваксинира.

Българинът е цар на пасивната съпротива. Няма ли доверие, ще намери начин да се измъкне...

Така само ще си платим 12 милиона ваксини (за 2 бодвания на човек), а ще ваксинираме символичен процент от населението, при това ще се разминем с най-рисковите групи...

И тиквите ще продължат да виреят, вярвайки си, че са незаменими. Ще имаме тикви, но не и ваксинен имунитет...

 

Добри Божилов, писател

"Задругата", "Заветът"

17.12.2020

 

1 коментар:

  1. Най-лесния вариант на държавата, за да си пласира "безопасните" ваксини е да предложи премия при ваксинирането, нашите братя - житан(на френски) ще се възползват и това ще е по-добро от безплатните презервативи, с по-трайно действие все пак.

    ОтговорИзтриване