Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Изпитание за Божественост - част I - Контакт - глава 1...

 I.Контакт

1
Размерът на митинга надмина всякакви очаквания. Първоначално идеята бе церемонията да се осъществи в голямата зала на града, но след като се оказа, че петте хиляди места няма до стигнат дори за официалните гости, се наложи клетвата да бъде под открито небе. Това бе кошмарът на охраната, тъй като само площадът бе достатъчно голям за да побере триста хиляди души, а от него до равното поле ограждащо града имаше едва стотина метра. Разделящото пространство бе изпълнено само с няколко ниски сгради, които изобщо не ставаха за наблюдателни постове. Трибуната единствена се издигаше на около двайсет метра над земята, представлявайки идеална мишена, отстояща на 3-4 километра от хълмовете, заобикалящи долината, в която бе градчето.
За осигуряването на сигурността великите сили сформираха тристранен дванайсетхиляден корпус, в които Русия, САЩ и Китай имаха равен брой войници, избрани измежду най-елитните части. Към тях се прибавиха хиляда сини каски от всякаква националност, пратени по-скоро като предствители на отделните нации, отколкото като охранители. Неуточнен брой, но във всички случаи с хиляди се брояха и бодигардовете на официалните делегации.
Всички тези приготовления обаче бяха актуални само при не повече от петстотин хиляди присъстващи на церемонията по встъпване в длъжност на първия световен президент, която щеше да сложи формалния край на десетгодишния период по образуване на единна световна държава.
Проведените общи избори напълно очаквано бяха спечелени от фаворита на голямата тройка -  дотоговашния руски държавен глава Михаил Котов, зад който освен собствените му сънародници застанаха и американците и китайците. По-малките световни сили начело с Германия отначало издигнаха немеца Маркус Щерн за претендент и той се представи отлично постигайки с трийсет и петте си процента изоставане само на три пункта от Котов. Между двата тура обаче великите сили решиха, че победата на първия световен водач трябава да бъде убедителна, за да може той да изглежда като обединител на Земята и затова Щерн се оттегли, като в замяна немците щяха да получат премиерския пост в бъдещото правителство. В резултат на балотажа руснакът взе близо 80% от бюлетините и датата на клетвата бе определена за след три седмици.
В Големия ден – 25 януари 2048 г. събитието бе насрочено в една малкоизвестна африканска държава, като символ на пълното приобщаване към света на изоставения и най-изтерзан в предходните епохи континент.
За пълна изненада и ужас на организаторите, желаещите да видят на живо началото на петгодишния мандат на Котов се оказаха близо 2 милиона души, с което биха очакванията и на най-големите оптимисти, въртящи предположенията си около психологическата граница от милион.
Когато множеството достигна седемстотин хиляди шефът на охраната – полковник Джон Джейкъбс Кролин от американските сили “Омега” уведими бъдещия президент, че ситуацията излиза извън контрол и препоръча изричането на юридическите слова да стане все пак в залата. Той припомни, че буквално в предходния ден китайското разузнаване бе заловило поредната 17-та отлично организирана група, целяща с атентат да предотврати завършването на федерирането на планетата. Руснакът обаче с типичния си източен манталитет отхвърли всякакви подобни идеи. Щом цифрата надмина един милион Кролин уведоми Котов, че ситуацията е станала почти рай за евентуални атентатори, а при милион и половина направо предупреди, че не може да гарантира вече никаква сигурност. Той поиска подкрепление, но единственото, което успя до получи бяха десет хеликоптера с по четирима снайперисти на всеки, които да кръжат над тълпата и да наблюдават за подозрителни субекти. Внедрените сред множеството агенти напълно се изгубиха, тъй като на всеки от тях се падаха вече по три-четири пъти повече хора от първоначално предвиденото, което намаляваше със съответния брой пъти ефективността им.
За да въведе поне елементарен ред, полковникът си присвои правата на шеф и на сините каски и привика под свое командване и три четвърти от бодигардовете на държавните делегации. Формално той не можеше да изисква подобни преподчинявания, но пред прага на анархията, високопоставените особи се радваха, че някой е готов да поеме върху плещите си организацията.
Суматохата около преконфигурирането на управлението на митинга забави малко началото на церемонията, но Кролин, знаейки че с всяка минута чакане след началния час положението ще се влошава, сведе закъснението до четвърт час. Така в осем и петнайсет вечерта председателят на изборната комисия – французинът Леон Льоблан призова на английски език за внимание присъстващите.

Добри Божилов

25.01.2021

(Следва)

Няма коментари:

Публикуване на коментар