Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Защо между ВМРО и "Възраждане", предпочитам ВМРО?

Защо ВМРО, а не "Възраждане"? Очевиден, и често задаван, ми е този въпрос?
Отговорът е прост - ВМРО и "Възраждане" са едно и също нещо, но ВМРО са "една идея" по-искрени, и по-важното - те почти сигурно влизат, докато "Възраждане" почти сигурно изпадат.
Знаете, че имам лични впечатления от лидера на "Възраждане". Видях го що за "стока" е, и това ми е достатъчно. Елементарен политически хитрец. Като всички останали.

"Девети"  от Добри Божилов
Но да оставим настрана личните впечатления.
Важното е, че Костадинов се провали на публично видимото изпитание дали е "нов честен политик". Не е. Безобразно излъга за партийната субсидия, и после я усвои. При това - но най-наглия начин - накупи си имоти и коли. А за да ги крие, се и разведе фиктивно с жена си. Но общо той, и "бившата" му жена, са се сдобили с къща, и с нов апартамент, плюс нова кола, след като е получил субсидия. В рамките на 2-3 години, след тези пари, те доста се замогват лично. А преди това - 15 години семеен живот, го карат в едно панелно жилище.
Т.е. тестът "може ли да устои на сребърниците", е провален. Падна ли му субсидия, не я изпусна. Това го прави същия измамник като другите. Ако му паднат Ф-16 и "Автомагистрали", дали ще устои?
Но Костадинов не е "нов политик" и по принцип. Той от години си е общински съветни във Варна, и си играе със "статуквото", та и с ГЕРБ и Портних. Пред хората говори добре, но реално прави друго. Т.е. той е нещо като "малък ББ".
Казвам всичко това, за да стане ясно, че няма "нов и чист патриот", за когото да гласуваме. Имаме същия "патриот" като досегашните, с единствената разлика, че още не се е добрал до министерство, изтребители, танкове и военни имоти.
След като няма такъв, тогава за какво гласуваме?
Гласуваме за умерени дясно-консервативни ценности, традиционно семейство, защита на децата, на дребния бизнес и пр. Т.е. гласуваме за политика, а не за "честни хора".
Казах, че ВМРО са "една идея по-искрени". Те, в крайна сметка, не са обещавали да се откажат от субсидията. И Каракачанов не е разведен, за да крие имоти. Т.е. малко по-чисти изглеждат и откъм "семейни ценности".
Но най-важното им предимство е, че те имат 3,6%, плюс 2,6% на Марешки и Симеонов. Стартират от 6,2%. "Възраждане" стартира от 2,45%. Вероятността от 6,2 да паднеш под 4% е по-малка от тази от 2,45% да не се добереш до 4%.
Т.е. с размера си, "Възраждане" няма да влезе, и реално ще обслужи ГЕРБ, ИТН и БСП. Те печелят от партиите-фантоми, които не минат 4%.
Това ли предпочитате, или ВМРО?
Изборът не е сладък. Идеята е да е минимално горчив...

 

Добри Божилов, писател

"Задругата", "Заветът", "Девети"

12.06.2021

 

9 коментара:

  1. Аз съм по-скромен: между "Възраждане"ммили ВМРО, яхната от Шкембе войводата, който в момента купува имоти в съседна Гърция, предпочитам Жан Виденов.

    ОтговорИзтриване
  2. ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО!
    АНТИКОРУПЦИОННИЯТ СЕКРЕТАР НА ПРЕЗИДЕНТА, „КАДРОВИКЪТ“, ПРИБИРА ТЕЖЪК ПЛИК ОТ ТЕЖКО КОМПРОМЕТИРАН ЕКСШЕФ НА МИТНИЦИ, ИЗВЕСТЕН КАТО ЧОВЕК НА СЛАВЧО ХРИСТОВ И КОСЬО САМОКОВЕЦА

    жhttps://afera.bg/%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%ba%d0%bb%d1%83%d0%b7%d0%b8%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be-%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b8%d0%ba%d0%be%d1%80%d1%83%d0%bf%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%bd%d0%b8%d1%8f/

    ОтговорИзтриване
  3. Po dobre da glasuvam za vitkov otkolkoto za shkembe voivoda saboriogradov I turbodizel magareshki

    ОтговорИзтриване
  4. Моля Ви, г-н Божилов.
    Не пишете повече по-тази тема-ВМРО.Излагате се.

    ОтговорИзтриване
  5. Г-н Божилов, не си правете илюзии, че като ни заявявате колко е "лош" лъжепатриота Костадинов, Вие "обличате" целия в бяло лъжепатриота Каракачанов.Напротив, карате непредубедения и подчертавам, трезво мислещ читател да изпитва още по-голямо отвращение към носителите на така наречената "патриотична идея", описани от Христо Ботев преди 148 години в стихотворението "Патриот".Това стихотворение трябва да кънти в главата на всеки с претенциите на родолюбец и да му напомня, че не трябва да постъпва така, както Костадиновци, Каракачановци, Симеоновци, Сидеровци и пр. лъжепатриоти, ако иска хората да го запомнят като човек, който истински милее за Родината си.В поста си в предишната Ви статия бях изказал съмнение относно мотивацията Ви да я напишете, което тутакси отхвърлих, но сега отново взе да ме гложди. Дано ми отговорите със смислени доводи, които да запазят уважението ми към Вас.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кажете за кого да гласувам, в рамките на очерталата се ситуация. В цугцванг сме. Дори да не гласувам, пак отива за ГЕРБ и ИТН...

      Изтриване
  6. Bojilka prilichash mi tochno na Bai ganio I pishesh nqkvi nebivalici ti si edin putio brat ujas si pi4 hodil na protesti I she glasuva za paterici gramni se brat palen debil si

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тъй като не мисля да се гръмвам, можете да решите проблема си по-бързо, като се гръмнете сам. Действа по същия начин. Вече няма да имате проблем с мен.

      Колкото до реалността - това е. В цугцванг сме. Дори ако не гласуваме, помагаме на ГЕРБ и Славчо...

      Изтриване