Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Соцът за 45 години не настигнал Германия! Ами монархията преди това за 66 г. настигна ли Германия?

Психо-дясната пропаганда срещу социализма има една мантра: "Ние правехме Москвичи, а Германия правеше Мерцедеси. Не ми хвали социализма..."
Сега, редно е да уточним, че през 1944 г. Германия също правеше Мерцедеси. А ние не правехме дори Москвичи. Всъщност, през 1944 г. дори каруцата бе лукс само за по-богатите селяни.
А ток и водопровод в селата изобщо нямаше. То всъщност нямаше дори във всички части на София.
България е капиталистическа и монархия 66 години - между Освобождението и 9 септември 1944 г.
За този период тя изобщо не успя да застигне Европа, дори разликата се увеличаваше. През 1940 г. земеделски депутат чете реч в Народното събрание и обяснява, че дори твърдението, че сме "земеделска нация" не е истина. "Ние крадем от хляба на бедните, за да изнасяме земеделска продукция. Никаква земеделска нация не сме, нямаме трактори, работим примитивно..."
Това е реч от преди 9 септември, да повторя.
Между 9 септември и 10 ноември, България прави най-големия скок в историята си. Като от мизерна селска страна става модерна градска, има индустрия, много високо образование, здравеопазване и пр.
Но психо-десните не сравняват началото с края. Те сравняват само края. Сравняват го с това, което е на Запад, и казват: "Ето, социализмът се провали..."
Реално не се е провалил. Успял е са скъси малко дистанцията. Може би след още едно поколение, щеше да е още по-близо. Факт е сближаването със Запада.
Разбира се, този шанс е пропуснат. Сега гоним Африка, може би напълно ще затрием и държавата.
Та дори тия дето се спасиха като емигрираха, и те благодарение на соца успяха. Защото до 9 септември всеки е можел да пътува. Но какво ще работи в Германия неграмотен селяк?
Друго си е обучен инженер.
Т.е. ако 2 милиона българи са емигрирали успешно, това е заради Бай Тошо. Макар че те тия точно емигрантите, много от тях са най-свирепи анти-комунисти.
Ама дали им би било по-добре да са овчарчета без английски език, във "великата държава на Негово Величество Борис III"...
Та пак да питам - за 66 години монархия, та и 10 години прото-фашизъм вътре, успяхме ли да настигнем Германия? Или ни липсват едни 400 години еволюция, и това е причината. А соцът почти бе направил тия години на 100, преди да го разстреляме от упор...

Добри Божилов
09.05.2018

Няма коментари:

Публикуване на коментар