Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Атлантиците се уплашиха от референдум за НАТО, и го обявиха за "невъзможен"...


Това че Марешки е възможно най-смешния трибун на борбата с атлантизма, е безспорно. Мнозина вече си мислят дали той нарочно не е пуснат, именно за да компрометира тази идея.
Но макар и тя да излиза от него, веднага си пролича паниката у оставащата без поддръжка "атлантическа" политическа класа. Която незабавно обяви... референдума за невъзможен.
При това не става дума само за Красимир Каракачанов, който изстреля тази абсурдна теза в сутрешния блок на БНТ. Ред други коментатори и анализатори също се включиха.
Например Борислав Цеков от Института за модерна политика, написа в профила си във Фейсбук:
"А сега сериозно от юридическа гледна точка за инициативите за референдуми на Марешки за "излизане от НАТО" и на партия "Възраждане" срещу въвеждането на еврото. И двете инициативи са "удар във въздуха" и не могат да предизвикат никакви правни последици. Съгласно действащото законодателство, тези подписки за референдум са невалидни. Чл. 9, ал. 4 от Закона зя прякото участие на гражданите в държавната власт и местото самоуправление гласи: "Референдум по въпроси, уредени в сключени от Република България международни договори, може да се произвежда преди тяхната ратификация." Припомням, че България се присъедини към НАТО чрез ратификация на Северноатлантическия договор на 18 март 2004 г. За да може да се проведе валидна подписка за референдум по въпроса сега, първо трябва да се промени закона. Същото се отнася и до подписка за референдум срещу въвеждането на еврото. Този въпрос е вече решен в ратифицирания договор за присъединяване към ЕС. Докато не се промени цитираната по-горе разпоредба от закона, подобни подписки не могат да предизвикат референдум. Това е правното положение. Когато искаш са постигнеш резултат, трябва да знаеш преди всичко КАК да го постигнеш."
Почти същата теза изложи и Каракачанов, а се приглася и от групите на "психо-десните", както и от няколко сайта с атлантическа пропаганда. Сякаш всички са се наговорили, и новата "опорка" трябва да се наложи на народа.
Всъщност, тази теза е абсолютна глупост.
Разбира се, че с референдум не може пряко да се отмени договорът за влизане в НАТО. То с референдум не може и закон да се приеме, не може дори едно дръвче да се засади.
РЕФЕРЕНДУМЪТ ПОСОЧВА НАРОДНАТА ВОЛЯ КАКВО ДА СЕ ПРАВИ, А НЕ КАК ДА СЕ НАПРАВИ.
В този смисъл, референдум с въпрос: "Искате ли да напуснем НАТО?", е съвсем легален и редовен. Това не е въпрос, уреждащ нещо в договора. Това е въпрос да останем ли в самия договор. Разбира се, че може да има такъв референдум, и може да се свика чрез подписка.
В случай, че народът реши да напуснем, самото напускане става по определена процедура, вписана в самия договор, както и според написаното в Конституцията на Република България. Това е процедурата. Самият референдум няма да породи пряко действие.
Изискването на закона да се провежда референдум преди ратификацията, не ограничава възможността за референдум след това. Просто каквото и да реши той, ще се следват правилата на влезлия вече в сила договор.
По принцип, България може да излезе от НАТО, дори без референдум. Парламентът може да гласува "денонсиране на договора", или да се задейства процедурата в него за излизане - също само с акт на парламента. Референдумът има консултативна роля.
Ако на референдума гласува определен брой избиратели, над критичния минимум, тогава политиците са ДЛЪЖНИ да предприемат съответните стъпки. Ако е под - не са длъжни, но по принцип е препоръчително да се съобразят.
У нас никой не се съобразява с референдумите. До момента имаме проведени 4 допитвания, и политиците после направиха точно обратното на решеното. Гласували са си сами закони, закончета и правила, които им дават право да правят каквото си искат. Това по същество, не е демокрация.
Но по-важен е друг въпрос - защо атланто-европеистите бягат от референдум? Защо лъжат и се опитват да "докажат", че такъв е невъзможен, и е забранен от закона? И най-сетне - защо отклоняват въпроса, че дори нещо да е забранено от закона, самият закон може да се промени, ако целта е да се отговори на народния интерес?
Отговорът е съвсем прост - атланто-европеизмът не е избор на българския народ, а е политика на неговия окупатор. Ние сме реално окупирани и подчинени на ЕС и НАТО, а само привидно сами сме се стремели към тях. Стремяхме се не ние, а продажният ни елит, който говореше от наше име. Това е изпитана практика на англо-саксонското лицемерие - подкупват елита да говори нещо, и после казват: "Вие сами поискахте".
На референдум ясно ще се види кой какво е искал, и кой какво иска сега. И ако на този референдум народът каже "Не" на НАТО, то това ще е краят ни там. Дори политиците да занулят резултата, така както направиха с 4 референдума, то самите натовци ще видят, че народът ни не ги иска. А НАТО е военен съюз, трябва да има доверие и не може да разчиташ на някой, който в мнозинството си е гласувал срещу теб.
Точно затова елитът бяга от референдума. Защото този път референдумът ще произведе действие, дори те самите да не изпълнят решението. Референдум за НАТО с отговор "Не", ще означава излизане от НАТО, просто защото НАТО няма да иска "съюзник", който го ненавижда.
До кога обаче политиците ще поддържат лъжата, че сме атлантици и искаме да се претопим в западната цивилизация, това не е много ясно.
Най-вероятно до няколко години, положението ще стане неудържимо, и така или иначе, ще напуснем пакта...

Добри Божилов
04.05.2018

Няма коментари:

Публикуване на коментар