Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Тръмп поиска ЕС да се разпусне...

Не знам разбрахте ли, или отново скудоумието сред журналистиката ни взе връх, и никой не разбра какво точно стана.
Ще поясня. Тръмп предложи на ЕС "свободен пазар, без всякакви мита, квоти и субсидии" за всички стоки, освен за колите.
Вероятно в бъдеще и колите ще влязат като идея, или пък САЩ ще наложат контра-мита на 10%-то авто-мито за американски автомобили в ЕС.
Но основното е другото.
Какво означава "Свободен пазар, без всякакви мита, квоти и субсидии"?
Това означава фактически край на селскостопанската политика на ЕС, която е около 70-75% от бюджета му. Тази политика се крепи именно на мита, квоти за внос, и най-вече - на селскостопанските субсидии, които правят европейската продукция изкуствено конкурентна на световния пазар.
Без тези интервенции, в рамките на свободна конкуренция, американските стоки ще изместят европейските. Ще спечелят и страни с природни дадености като България. А ще загуби изкуственото селско стопанство на Северна Франция, Германия и Холандия.
Винаги сте се чудели защо внасяме масло от Холандия или домати от Полша?
Ами защото субсидиите там са по-големи, и с тях се убиват естествени производители като България.
Убива се и американският внос.
Ако Тръмп извоюва подобно нещо, това ще значи фактическо закриване на ЕС. 
И ще значи истинско въздигане на България, която с конкурентоспособността си в земеделието, ще привлече в пъти повече пари, отколкото сега идват от еврофондовете.
Селскостопанската политика е три четвърти изобщо от всички дейности на ЕС.
Отделно, ако Тръмп успее, ще отпаднат митата и в други области, и самият ЕС ще стане безсмислица.
Разбира се, това няма да стане. Лицемерен ЕС се опитва да лъже и Тръмп, и сега измислиха "комисия", която да обсъди проблемите.
Реално печелят време.
Но Тръмп е човек с малко търпение и много скоро просто ще си вдигне митата.

Добри Божилов
26.07.2018

1 коментар:

  1. в Австралия няма субсидии за ТКЗСто а пък фермерите се радват на много прилични доходи , субсидиите не са за фермерите а са доказване на неабходимостта от политици демек лентяи, също така Щатите нямат достъп до т.нар. обществени поръчки в ЕС , а искат особено в инфраструктурата , изобщо ЕС ът си е една мафиотска банда от най-чиста проба дърти комуняги

    ОтговорИзтриване