Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Ако ми докажат, че схема за €100 млн. е възможна без "политически чадър", ще се гръмна със служебния пистолет на Каракачанов...

Дори според най-песимистични оценки, поне 20 хиляди паспорта са издадени по "втория начин". Реално са повече, но да приемем тази цифра.
По 5000 евро на бройка това са 100 милиона евро!
Съвсем лесни пари - без никакъв разход насреща. Чиста печалба...
Е, как такава златна жила ще се работи, без политически чадър?
100 милиона евро, за да откраднеш например от строителство, трябва да ти дадат проекти за 1 милиард. Евро. 2 милиарда лева.
Няма олигарх, който да е получил толкова.
А от паспортите - 100 милиона евро чиста пара и всичко това стига до някакъв директор на агенция. Дори не е зам.-министър.
Възможно ли е това?
Ако е, ще се гръмна на площада със служебния пистолет на Каракачанов...

Добри Божилов
30.10.2018