Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Това са комерсиални продукти, издавани единствено с цел да вземат парите ви. Аз, като писател, НЕ ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ СИЛНО СЪКРАТЕНИ И ОСАКАТЕНИ ВЕРСИИ НА ТВОРБИТЕ МИ. По-добре ги четете безплатно - на файл, от библиотека, от приятел и пр. Но купувайки книги от издателства, знайте че нищо не отива за авторите. Заклинанията, че така се поддържа българската култура, са пълна лъжа. Всичко отива у издатели и посредници. Една по една, книгите ми се преиздават от самия мен - като автор... Засега налични са третата от серията за Задругата - "Сказанието", както и "Гай Балоний". Всички така издадени книги, са в пълна нередактирана версия - средно 30-40% повече. Не хранете издателското статукво, писателите не печелят нищо...

Ако ми докажат, че схема за €100 млн. е възможна без "политически чадър", ще се гръмна със служебния пистолет на Каракачанов...

Дори според най-песимистични оценки, поне 20 хиляди паспорта са издадени по "втория начин". Реално са повече, но да приемем тази цифра.
По 5000 евро на бройка това са 100 милиона евро!
Съвсем лесни пари - без никакъв разход насреща. Чиста печалба...
Е, как такава златна жила ще се работи, без политически чадър?
100 милиона евро, за да откраднеш например от строителство, трябва да ти дадат проекти за 1 милиард. Евро. 2 милиарда лева.
Няма олигарх, който да е получил толкова.
А от паспортите - 100 милиона евро чиста пара и всичко това стига до някакъв директор на агенция. Дори не е зам.-министър.
Възможно ли е това?
Ако е, ще се гръмна на площада със служебния пистолет на Каракачанов...

Добри Божилов
30.10.2018