Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Да знаете, че след 2037 г. пенсии няма да има... Не се надявайте, и не си бройте колко стаж имате... Оставате гладни...

Да знаете, че след 2035-2037 г. изчисления за пенсиите НИКОЙ НЕ ПРАВИ. Пенсионната реформа е до тогава.
После ще настъпи пълна катастрофа, защото моето поколение излиза в пенсия, а трябва да ни хранят децата от 90-те. Моето поколение е 170 хиляди, децата са 70 хиляди, и то ако не броим колко от тях са емигрирали.
Т.е. надявайте се на пенсия. Аз лично не се надявам. Няма как 1 дете да храни 3 старци.
В момента едва издържаме и при 1 работещ на 1 пенсионер... И нищо от вноските ни не се спестява. Всичко отива за настоящите пенсии, та дори не стига, и се налива от данъци.
При тази демографска структура, като дойде време Аз да получавам пенсия, въпреки че ще съм работил и аз 40 години, ще взема 50 лв. месечно :)
Абсолютно система за пенсии, в която няма достатъчно млади хора, е обречена на банкрут.
А ние сме точно това. Има 2 фактора, които са причина за случващото се. Емиграцията е единият.
Другият е ниската раждаемост.
Тези 2 фактора убиват системата, и абсолютно никакво значение няма, че бащите и майките ви са работили по 40 години.
Ще си търсят парите от държава, дето няма приходи.

Добри Божилов
22.10.2018

2 коментара:

  1. Няма как да си го спестя - преди едно 7-8 години мисля ти беше този който ни казваше каква далавера било да се плащат пенсионни осигуровки в БГ, и как сме щели след години да благоденстваме от тях. Статията сигурно е още на този сайт, наивността е безгранична. Надявам се си разбрал че всяка държава редовно остригва наивниците си, а тази като нашата - бръсне наред, и преди всичко беззащитните (пенсионери, инвалиди, деца).

    ОтговорИзтриване
  2. Аз напускам тази група ! Сега разбирам защо в " Русофил-путинистка гвардия " се толерират всякакви тролове и се дава трибуна само на русофоби, а то било защото този човек е админ !

    ОтговорИзтриване