Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Това са комерсиални продукти, издавани единствено с цел да вземат парите ви. Аз, като писател, НЕ ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ СИЛНО СЪКРАТЕНИ И ОСАКАТЕНИ ВЕРСИИ НА ТВОРБИТЕ МИ. По-добре ги четете безплатно - на файл, от библиотека, от приятел и пр. Но купувайки книги от издателства, знайте че нищо не отива за авторите. Заклинанията, че така се поддържа българската култура, са пълна лъжа. Всичко отива у издатели и посредници. Една по една, книгите ми се преиздават от самия мен - като автор... Засега налични са третата от серията за Задругата - "Сказанието", както и "Гай Балоний". Всички така издадени книги, са в пълна нередактирана версия - средно 30-40% повече. Не хранете издателското статукво, писателите не печелят нищо...

Да знаете, че след 2037 г. пенсии няма да има... Не се надявайте, и не си бройте колко стаж имате... Оставате гладни...

Да знаете, че след 2035-2037 г. изчисления за пенсиите НИКОЙ НЕ ПРАВИ. Пенсионната реформа е до тогава.
После ще настъпи пълна катастрофа, защото моето поколение излиза в пенсия, а трябва да ни хранят децата от 90-те. Моето поколение е 170 хиляди, децата са 70 хиляди, и то ако не броим колко от тях са емигрирали.
Т.е. надявайте се на пенсия. Аз лично не се надявам. Няма как 1 дете да храни 3 старци.
В момента едва издържаме и при 1 работещ на 1 пенсионер... И нищо от вноските ни не се спестява. Всичко отива за настоящите пенсии, та дори не стига, и се налива от данъци.
При тази демографска структура, като дойде време Аз да получавам пенсия, въпреки че ще съм работил и аз 40 години, ще взема 50 лв. месечно :)
Абсолютно система за пенсии, в която няма достатъчно млади хора, е обречена на банкрут.
А ние сме точно това. Има 2 фактора, които са причина за случващото се. Емиграцията е единият.
Другият е ниската раждаемост.
Тези 2 фактора убиват системата, и абсолютно никакво значение няма, че бащите и майките ви са работили по 40 години.
Ще си търсят парите от държава, дето няма приходи.

Добри Божилов
22.10.2018

2 коментара:

  1. Няма как да си го спестя - преди едно 7-8 години мисля ти беше този който ни казваше каква далавера било да се плащат пенсионни осигуровки в БГ, и как сме щели след години да благоденстваме от тях. Статията сигурно е още на този сайт, наивността е безгранична. Надявам се си разбрал че всяка държава редовно остригва наивниците си, а тази като нашата - бръсне наред, и преди всичко беззащитните (пенсионери, инвалиди, деца).

    ОтговорИзтриване
  2. Аз напускам тази група ! Сега разбирам защо в " Русофил-путинистка гвардия " се толерират всякакви тролове и се дава трибуна само на русофоби, а то било защото този човек е админ !

    ОтговорИзтриване