Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Това са комерсиални продукти, издавани единствено с цел да вземат парите ви. Аз, като писател, НЕ ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ СИЛНО СЪКРАТЕНИ И ОСАКАТЕНИ ВЕРСИИ НА ТВОРБИТЕ МИ. По-добре ги четете безплатно - на файл, от библиотека, от приятел и пр. Но купувайки книги от издателства, знайте че нищо не отива за авторите. Заклинанията, че така се поддържа българската култура, са пълна лъжа. Всичко отива у издатели и посредници. Една по една, книгите ми се преиздават от самия мен - като автор... Засега налични са третата от серията за Задругата - "Сказанието", както и "Гай Балоний". Всички така издадени книги, са в пълна нередактирана версия - средно 30-40% повече. Не хранете издателското статукво, писателите не печелят нищо...

Няма да има ГО по 1000 лв. Ще ви я вдигнат на 500 и ще сте "щастливи"... Ето за това ви работят...

Няма да има Гражданска отговорност от 1000 лв.
Това са абсолютни нереалистични бомбастики. 500 евро цена би надхвърлила драстично  цените в Румъния и ще започне обратен процес - българи ще си регистрират колите там.
В момента нашите застрахователи доят румънците, но може да стане и обратното.
Целият цирк около ГО е просто драстично да ви вдигнат цената. До преди 3 месеца тя беше около 200 лв. След това само за дни стана 270-280 средно.
Уж нямало картел, пък веднага всички заедно вдигнаха. И то рязко. Просто излезе едно решение на ВКС, и сякаш те го бяха поръчали, мигновено вдигнаха цените. Няма анализ, няма време за изчакване на съдебната практика. Направо помпай.
И сега искат още.
Но 1000 лв. не само е непосилно за хората. То е и неконкурентно. И след като застрахователите в Гърция и Румъния се оправят с по-малки премии, значи и нашите могат.
Но една цена от 500 лв. реално не би мотивирала хората масово до ходят до Румъния да си пререгистрират колите. Там е балансът. И това са още 100% върху сегашните цени. А заедно с вече направеното раздуване, общото увеличение ще стане 150%.
Ето това иска застрахователната олигархия.
ГО е основната застраховка, която ги храни. Те не са никакви професионалисти, не развиват никакви други пазари, извън това дето държавата ни задължава да им плащаме. Ако видите колко малко са различните пенсионни застраховки, застраховки-живот, срещу бедствия, ако видите това, ще разберете за какво е смисълът.
ГО е една държавно гарантирана измама за малка шайка застрахователни престъпници. И като всеки мутри, и те обичат "Все повече и повече".
Сега ви плашат с 1000 лв., за да приемете 500. И да си отдъхнете...
Че само двойно-тройно, а не петорно...

Добри Божилов
06.11.2018