Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Това са комерсиални продукти, издавани единствено с цел да вземат парите ви. Аз, като писател, НЕ ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ СИЛНО СЪКРАТЕНИ И ОСАКАТЕНИ ВЕРСИИ НА ТВОРБИТЕ МИ. По-добре ги четете безплатно - на файл, от библиотека, от приятел и пр. Но купувайки книги от издателства, знайте че нищо не отива за авторите. Заклинанията, че така се поддържа българската култура, са пълна лъжа. Всичко отива у издатели и посредници. Една по една, книгите ми се преиздават от самия мен - като автор... Засега налични са третата от серията за Задругата - "Сказанието", както и "Гай Балоний". Всички така издадени книги, са в пълна нередактирана версия - средно 30-40% повече. Не хранете издателското статукво, писателите не печелят нищо...

Въведете данък за всички чужбински тарикати, които взеха паспорти и заминаха за Европа... Да плащат, или изтича гражданството, и ги гонят от ЕС...

Бих искал да предложа начин България да спечели нещо от цялата корупция и измама с паспортите.
Нека се въведе изискване, всички получили гражданство по натурализация, да работят и се осигуряват у нас, ако искат гражданството им да се продължи.
Иначе - в края на всяка година, то изтича. И паспорти, лични карти, всичко - се анулира. И се уведомяват европейските ни партньори.
По този начин не бихме засегнали честните наистина българи, които са взели паспорт, за да дойдат в Родината-майка.
Но ще засегнем стоте хиляди тарикати, които взеха паспорт, и заминаха за Германия.
Разбира се, не си правя илюзиите, че те ще се върнат. Ясно е какво ще стане - ще започнат регистрации на бутафорни фирми, и ще внасят през тях осигуровки у нас.
НО ЩЕ ВНАСЯТ! Минималната данъчно-осигурителна тежест върху минималната заплата е около 250 лв.
Т.е. ще ги накараме да плащат по 250 лв. месечно, или 3000 лв. годишно.
Нека си работят в Германия. Но да си плащат.
Ще псуват, но нека си псуват. Ние не сме длъжни с нищо на разни тарикати от къде ли не, които се правят на българи, само за да идат в Европа.
Ако от тия 100 хиляди 1 от 10 си плати, ще съберем 30 милиона лева. Всяка година.
Но реално ще платят повечето. Никой няма да си напусне работата за 3000 евро в Германия, заради 1500 евро на година. Ще плащат, поне докато вземат немско гражданство.
Можем да си осигурим солиден приход в бюджета и би било справедливо...

Добри Божилов
18.11.2018