Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Въведете данък за всички чужбински тарикати, които взеха паспорти и заминаха за Европа... Да плащат, или изтича гражданството, и ги гонят от ЕС...

Бих искал да предложа начин България да спечели нещо от цялата корупция и измама с паспортите.
Нека се въведе изискване, всички получили гражданство по натурализация, да работят и се осигуряват у нас, ако искат гражданството им да се продължи.
Иначе - в края на всяка година, то изтича. И паспорти, лични карти, всичко - се анулира. И се уведомяват европейските ни партньори.
По този начин не бихме засегнали честните наистина българи, които са взели паспорт, за да дойдат в Родината-майка.
Но ще засегнем стоте хиляди тарикати, които взеха паспорт, и заминаха за Германия.
Разбира се, не си правя илюзиите, че те ще се върнат. Ясно е какво ще стане - ще започнат регистрации на бутафорни фирми, и ще внасят през тях осигуровки у нас.
НО ЩЕ ВНАСЯТ! Минималната данъчно-осигурителна тежест върху минималната заплата е около 250 лв.
Т.е. ще ги накараме да плащат по 250 лв. месечно, или 3000 лв. годишно.
Нека си работят в Германия. Но да си плащат.
Ще псуват, но нека си псуват. Ние не сме длъжни с нищо на разни тарикати от къде ли не, които се правят на българи, само за да идат в Европа.
Ако от тия 100 хиляди 1 от 10 си плати, ще съберем 30 милиона лева. Всяка година.
Но реално ще платят повечето. Никой няма да си напусне работата за 3000 евро в Германия, заради 1500 евро на година. Ще плащат, поне докато вземат немско гражданство.
Можем да си осигурим солиден приход в бюджета и би било справедливо...

Добри Божилов
18.11.2018