Пирамидите на Мъск... Или как ще стигне Марс, като пратен в първата затворническа колония там...

Елън Мъск е новата звезда на американската мечта. Но ако се вгледате внимателно в дейността му, ще видите, че прави само пирамиди.
"Тесла" например е пирамида, защото се крие обективната научна истина, че днешните батерии са пълен боклук и не стават за задвижване на кола. Те едни телефони не могат да изкарат 3 дни, какво остава за кола.
Мъск създава илюзия, всички се втурват, накрая ще си продаде акциите, а след това пазарът ще рухне. Като се види, че НЕ СЪЩЕСТВУВА батерия, която да осигури качествено захранване на автомобил.
И най-вече - когато батерия на стойност 8 хиляди евро се наложи да се сменя след 3 години, което ще направи цената на километър буквално космическа.
Наскоро "Топ Гиър" направиха тест с 2 електромобила, различни от Тесла (защото Мъск веднага им завежда дела и блокира предаванията). И двата се оказаха пълна катастрофа. "Това няма да е колата на бъдещето", установи експериментът. Нито като километри, нито като бърз заряд се оказаха читави.
При ракетите Мъск прави друга измама. Той твърди, че цените му са ниски, заради многократните изстрелвания. Но това е лъжа.
Този модел е изчисляван още преди 30 години. Многократните ракети изискват гориво за връщане, и са по-тежки - например имат крила. Това намалява размера на полезния товар. Т.е. ТЕ НЕ СА ПО-ЕВТИНИ.
Но какво прави Мъск - обявява ги за по-евтини, и наистина пуска по-ниски цени. Реално ги финансира с пари от военните и от НАСА (което и руснаците посочиха). Но е факт, че временно цените са по-ниски. Но това реално е дъмпинг. Абсурд са глупостите, че ще изстрелва десетки пъти една ракета. Ако я изстреля 3-4 пъти ще е чудо. НО НЯМА ДА Е ПО-ЕВТИНО!
Тази сметка отдавна е направена. Совалките трябваше да са по-евтините. Нали са за многократно използване. Оказаха се в пъти по-скъпи и самите американци ги спряха.
В крайна сметка, Мъск няма да стигне до Марс. По-вероятно е да стигне там като клиент на първата затворническа колония на Марс...
Един друг герой - Бърни Мадоф, и той беше "топ-предприемач" и най-голямата звезда на Уолстрийт.
В момента излежава 150 годишна присъда за измами...

Добри Божилов
18-11-2018