Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Вкара ли ни ЕС в цугцванг* - вътре ни задушават, излизането е брутализъм...

Скъпи другарки и другари, дами и господа,
Времето на Истината за ЕС идва, и трябва всеки от нас да предложи своя отговор.
До броени месеци ще убият 15% от БВП като ще изхвърлят ТИР-овете ни. Това е сектор 3 пъти по-голям от цялото ИТ, което хвалим. Това е и сектор, без който губим 7 милиарда евро от търговското си салдо, т.е. то ще потъне още толкова на минус.
Най-вероятно по принуда ще изгубим и 150 хиляди човека, които ще трябва да емигрират, защото на вътрешния пазар няма работа за тях.
Само до 6 години ще загубим и всичките ТЕЦ-ове, които са около половината енергетика. Няма начин за толкова кратко време да построим други равностойни мощности. Освен това, освен АЕЦ, няма друго какво да строим, защото нямаме водни ресурси, нито изгодни вятърни, нито изгодни слънчеви. А АЕЦ е скъпа и се строи бавно. Т.е. оставаме без енергетика.
ЕС всяка години изсмуква 30 хиляди високо-квалифицирани повечето хора. 80% от набора на НПМГ и СМГ емигрира. Такова обезкървяване ни обрича никога да не можем да се изравним по стандарт.
И да попитаме - възможно ли е ЕС да помогне да се ограничи тази емиграция?
Разбира се, че е възможно. Например, ако част от институциите на ЕС, с високите заплати, се пренесат в Източна Европа. Така тези хора, които работят там, ще работят тук.
Или като западни фирми отворят офиси и представителства тук, с високи заплати. Това може да се направи по политически път.
Но те не искат това! Напротив - дори Агенцията по лекарствата, която трябва да напусне Великобритания, я преместиха отново в Западна държава. Дори това не поискаха да дадат на Изтока.
От Изтока, и от нас в частност, искат само каквото им трябва - хора, евтини ресурси, географско положение. Обратен поток не трябва да има...
И накрая - заради Брекзит, ЕС остава с 15 милиарда евро по-малко на година, които и именно са причината да ни подготвят, че от 2020 еврофондовете спират.
В цялата тази трудна ситуация е време ясно да си отговорим какво точно искаме и не е ли време за премисляне.
Да уточним, че аз лично съм за излизане от ЕС. Но предупреждавам, че това е изключително труден и тежък процес, с огромна цена, който не е ясно изобщо изпълним ли е, ако решат да не ни пускат. Без съгласие на ЕС, не можем да напуснем мирно, а това значи, че напускането ще бъде пълен погром за икономиката. Тази хватка я приложиха на Великобритания и тя е на ръба да се откаже да излиза.
Т.е. това, че ЕС ни задушава и убива е ясно, но не е ясно възможно ли е бягство вече...
Другарки и господа, ВРЕМЕ Е ПОНЕ ДА ЗАПОЧНЕМ ДА МИСЛИМ ПО ТОЗИ ВЪПРОС!
Няма лесно решение! Аз не го знам, помислете, и ще видите, че и вие не го знаете!

Добри Божилов
05.12.2018

*Цугцванг - положение в шахмата, когато какъвто и ход да направим, той води до влошаване на ситуацията.

1 коментар:

  1. Преживяхме няколко шокови терапии и все още дишаме, значи ще можем да преживеем един шоков, но оздравителен екзит.

    ОтговорИзтриване