Избори 2024
Писателят Добри Божилов е кандидат с:
Бюлетина 4, Преференция 117 - за Европейския парламент
Бюлетина 4 - за НС
Коалиция "Ние, Гражданите"

Макрон току що ни открадна 15 млрд. лв., защо ние ще му възстановяваме църквата...


Чуждопоклонническото западнофилско чувство отново унижи България. Отново правителство, политици, и кастата на хората, които се срамуват да се нарекат "българи", се надпреварват да изразяват съпричастие към Франция. Все едно в Украйна фашистите не горят по няколко църкви всеки ден. Фашисти, поддържани от същата тази Франция.
Но да оставим Украйна. Нека погледнем България. Само преди седмица наглецът Макрон буквално открадна 15 милиарда лева от нашия БВП. Ей така - щракване на пръст, нова регулация, край с транспортния ни бизнес. И нямаше никаква милост. За тях ние - българите, не сме хора.
И сега - ще бъдем съпричастни. Та освен реставратори, и пари ще даваме! Знаете ли колко църкви се рушат в България? Само в Софийското поле са няколко десетки. Аз нали съм нещо като православен, та обикалям по тия църкви и манастири. Навсякъде има нужда от пари, но на някои места е пълен погром!
И ние ще възстановяваме "Нотр Дам"! Защото не щем православните манастири, искаме да сме франсета.
Ама да ви река - може и Господ да ги наказа французите. Да им показа, че може да имат лъскава църква, ама не са съвсем християни, след като така крадат от бедните народи. От българи, поляци, румънци. Точно това правят, за да охранват дебелите си шкембета. И хич, ама хич не им дреме за нас...
Само на нас ни дреме за тях. Но мен не ме бройте между нихилистите и безродниците. Аз не съм франкофон...

Добри Божилов
16.04.2019

2 коментара:

  1. Напълно те подкрепям, човече. И според мен този пожар е поличба. Предупреждение към Франция и Западна Европа да променят гибелната си политика. Лошото е, че едва ли ще се вслушат. Тези хора са толкова заслепени, че водят целия континент към катастрофа. Между другото, благодаря ти за "Задругата". Прочетох първата част и съм дълбоко впечатлен. Нашата страна има нужда от такива книги. Особено в настоящия тежък период на изпитания, в който трябва да се преборим със стремежа на вековните ни западни врагове да ни заличат като народ. В момента България е в робство по-тежко от турското. Новите ни стари врагове много по-успешно провеждат политика на асимилация. Ето защо са необходими повече такива книги, които да обединят редиците ни срещу скрития ни враг.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че книгата ви е харесала. Непременно я препоръчайте на приятелите си...

      Изтриване