Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Това са комерсиални продукти, издавани единствено с цел да вземат парите ви. Аз, като писател, НЕ ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ СИЛНО СЪКРАТЕНИ И ОСАКАТЕНИ ВЕРСИИ НА ТВОРБИТЕ МИ. По-добре ги четете безплатно - на файл, от библиотека, от приятел и пр. Но купувайки книги от издателства, знайте че нищо не отива за авторите. Заклинанията, че така се поддържа българската култура, са пълна лъжа. Всичко отива у издатели и посредници. Една по една, книгите ми се преиздават от самия мен - като автор... Засега налични са третата от серията за Задругата - "Сказанието", както и "Гай Балоний". Всички така издадени книги, са в пълна нередактирана версия - средно 30-40% повече. Не хранете издателското статукво, писателите не печелят нищо...

Аз не искам чип в колата ми, и ГЕРБ да ме следят всеки миг къде съм!

Аз, като свободен гражданин, но най-вече като човек със свободно мислене, категорично отказвам ГЕРБ да ми поставят чип в колата, и да ме следят където и да съм.
По какъвто и да било повод, отказвам подобно посегателство над личната ми свобода.
Простата истина е, че това е гигантска схема за следене, която готви правителството, под формата на "грижа за опазване на околната среда".
На всяка кола ще се постява чип, който ще може от разстояние да се чете. Ще съдържа данните за автомобила и еко-категорията му.
Благовидната цел е така да може в дни с голямо замърсяване, да се спира движението на част от колите.
Но чипът ще е активен постоянно, а не само в тези дни, и не само в градовете. Т.е. ще можем да бъдем следени практически навсякъде. Нещо като "скрит GPS".
Но докато GPS-ът всеки си го слага по желание, и може да го изключва, това ще е задължително. И ще се лепи на стъклото при годишния технически преглед.
Тестове показват, че въпросният чип може да бъде прочетен от разстояние, дори при скорост 220 км/ч. Т.е. измъкване няма.
Това е най-мащабният единичен проект за "Биг Брадър" на правителството на Бойко Борисов, до момента...

Добри Божилов, Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар