Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Четенето е по-важно от гласуването! Прочети книга, вместо да гласуваш, като те оставиха без избор...

Много хора ме питат за кого ще гласувам, и за кого те да гласуват, и аз наистина не мога да им отговоря нищо. Просто за човек с моя профил (а и с този на питащите ме), наистина не остана как да се гласува.
Затова и взех да им отговарям нестандартно - вместо да гласувате, прочетете една книга. Четенето е по-важно от гласуването, седнете и четете. Например моята книга "Задругата", която доста хора вече обогатиха със страхотни позитивни отзиви. Но може и друга, просто четете, вместо да си губите времето да гласувате...
Аз лично съм евроскептик, и съм за излизане от НАТО и ЕС. Т.е. аз би трябвало да гласувам за нещо от типа на партията на Марин Льо Пен, Матео Салвини или Виктор Орбан.
У нас в тази посока тръгна БСП, и постигна впечатляващи резултати - със спирането на Истанбулската конвенция, и на Пакта за миграцията. Мислех, че това ще е евроскептичната листа, и е логично да е тя - в България консерватизмът върви с лявото, още от времето на БКП, социалистическия морал и ценности.
Но...
Корнелия бе нокаутирана. Листата на БСП се превърна в откровена джендър-соросоидна листа, а избраните през нея ще идат в Брюксел и ще се кълнат във вярност на евро-атлантическите ценности.
Т.е. останах без избор. Очевидно няма да гласувам. А ще си чета книга :)
В България има 30-40% анти-европейски вот, но в Европа ще излезем първи про-европейци, като няма да пратим нито един евроскептик.
Опитите да се пробива чрез други партии са обречени. На първо място, основните така наречени "евро-скептици" сред дребните, са абсолютни поставени лица и са същите атлантици като големите. Те просто са създадени от големите или са в съюз с тях.
На второ място, преференциалното гласуване изобщо не може да функционира. Например имам приятел, който ме убеждава да гласувам за някакъв човек от задните места в листата на БСП. Познавал го лично, бил читав.
Мнозина зоват да се пусне за Велизар Енчев - на 10 място в червената листа.
ОК.
Но преференцията е 5% от ВСИЧКИ гласове за партията, а не 5% от нужните за избиране на 1 депутат. При големите партии това вдига прага на активиране много високо. За БСП той е между 30 и 40 хиляди гласа.
На предните избори максималната събрана преференция, извън случайността 15-15, е била 4800 гласа. Никой не е успял да задейства нищо.
Няма и да успее. Т.е. листите са бетонирани.
Така след като Сорос е навсякъде, и избор няма, бих ви посъветвал нещо прагматично - седнете в приятна атмосфера в изборния ден, и прочетете една книга. ЧЕТЕНЕТО Е ПО-ВАЖНО ОТ ГЛАСУВАНЕТО! ПРОЧЕТИ КНИГА, НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАШ...
Това е най-прагматичният отговор, който мога да дам на доведения до гротеска въпрос "За кого да гласувам"...

Добри Божилов
Писател
Автор на "Задругата" - книга за надеждата, победата на българите и самочувствието, което ни липсва...

Няма коментари:

Публикуване на коментар