Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Може ли Джамбазки да осъди Волен, за това че го нарече "rей"? Едва ли... В ЕС вече е забранено това да е обида...

 

Снощи в поредния цирк, насочен да съживи самоубилия се поради коалицията с ГЕРБ, Волен, самият той нарече Ангел Джамбазки "гей". Той каза и други работи, но това бе най-брутално.
Не само, че Джамбазки бил гей, но и в Европарламента "всички знаели", вкл. "хората на Льо Пен". Евродепутатът от ВМРО бе дори подканен да оглави "гей-парада".
От страна на Юлиан Ангелов от ВМРО последваха закани и обещания за съд срещу Сидеров, което едва ли го тревожи. Той има вече няколко присъди, цялата му кариера е изградена върху подобни провокации.
Но може ли Джамбазки да осъди Волен за думата "гей".
В съдебни решения на български съдилища има осъдителни присъди за подобно окачествяване.
Но времената много бързо се менят. В САЩ например вече "гей" не се приема за обида, и това е част не само от местната политика, а и от налаганата по света. Същото е в Европа.
Ако по малки дела, и между неизвестни хора, съдилищата са свободни да решават каквото искат, то при дело между 2 публични личности, та едната и евродепутат - известна в ЕС, в такова дело думата "гей" ще добие значимостта на демонстрация на България към "атлантическите ценности".
Ако български съд осъди депутат, че нарекъл Евродепутат "гей", това ще се разчуе в Европа. И въпросът не опира само до Джамбазки и Волен, а ще опре до "предразсъдъците в българския съд". Т.е. съдът, съдебната власт като цяло, ще бъдат обект на обсъждане, а страните по делото ще са само детайли.
Обидна дума ли е "гей"?
Абсолютно "Не", според европейските правила. Да си гей, та дори да си сменяш пола, е съвсем нормално и законно в Европа. Гей-браковете са узаконени в ключови водещи страни. Има политика на налагането на същото в целия ЕС. Плаща се на НПО-та и гей-двойки да съдят в страните, непризнали еднополовите бракове, за да се прокарват по този начин съдебни прецеденти. Наскоро дори ВАС отсъди в полза на гей-двойка, въпреки че по същество се произнесе срещу разпоредба на Конституцията.
Какво ще последва, ако Джамбазки осъди Волен за думата "гей"?
1.Евродепутат открито казва, че "гей" е обида. Реално може някой в ЕС дори да съди Джамбазки, за това, че със самото възприемане на думата за обида, обижда гейовете.
2.Българският съд признава, че "гей" е обида. Това е в противоречия с няколко тома европейски разпоредби и регулации.
3.Американското посолство със сигурност ще присъства в съдебната зала и ще гледа намръщено. След това ще започне натиск в закона да се направят промени, така че подобни събития да не се случват.
В крайна сметка, най-вероятно Джамбазки изобщо няма да повдигне въпроса, за да не си усложнява живота. Всичко ще мине в графата "Волен прави циркове, не му обръщаме внимание"...

Добри Божилов, писател
автор на "Задругата"

1 коментар:

  1. Волен е жалък. Но не, заради това, което направи снощи. А защото то вече не работи, защото се самоуби като пристана на Бойко… Волен е жалък. Но не, заради това, което направи снощи. А защото то вече не работи. Волен точно с такива циркове се издигна, има група от избиратели, които това искат. Но това вече не става, защото Волен 2 пъти вече подкрепя Бойко, и съсипва партията си. И в момента все още го подкрепя, и тази прегръдка е смъртоносна. И никакъв цирк не може да го спаси.

    ОтговорИзтриване