Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Бойко призна всички предателства, в които го подозират - спираме "Турски поток", и няма да има реформа за главния прокурор...

С типичния си увъртащ цинизъм, премиерът Бойко Борисов призна две от най-големите предателства, за които е подозиран, и които се обясняват като "фалшиви новини".
Едното е, че по същество България спира Турски поток, каквито опасения имаше след приятелските прегръдки в Белия дом. На всички бе ясно, че нещо голямо сме обещали, а сега стана ясно.
Днес Владимир Путин каза, че "България умишлено бави проекта" и може да си намери алтернативно трасе. А Бойко вместо да отрече и да защити националния интерес, отговори че "всеки е в правото си да търси трасета, а ние имаме право да търсим алтернативен газ".
Т.е. отказваме се от печалбите на Турски поток, и в добавка - ще купуваме скъп американски газ, вместо евтин руски. А той и американският също е руски, просто се препродава по-скъпо от щатските корпорации, както показа украинският опит.
Т.е. Бойко ни е предал във Вашингтон, за да спечели още някой месец все по-вмирисваща се власт.
Второто, което призна, е че главният прокурор ще остане недосегаем и, че ГЕРБ ще саботира инициативите на Президента за конституционна реформа. Каза, че "когато президентът си направи партия, тогава. Иначе няма право, защото сме парламентарна република".
Но това е груба манипулация, защото Президентът има конституционно правомощие да инициира промени в Конституцията. Т.е. той не е зависим от партии, това е негово право. А ГЕРБ очевидно отказват да участват, защото чрез Гешев са си осигурили имунитет.
Вместо това мутро-премиерът заговори за "независим прокурор", който да може да разследва главния. Той обаче ще бъде избиран от същия Висш съдебен съвет, който е избрал и Гешев. Как единия ще контролира другия, не е ясно.
Всъщност, ясно е. КПКОНПИ бе избрана, за да разследва корупцията по висшите етажи на властта. Но тъй като бе избрана от същото правителство, което трябва да разследва, то резултатът беше, че не откри никакви нарушения никъде. Дори прие смехотворното обяснение на Горанов с "кръстника". Е, по същия начин ще работи и "независимият прокурор"...
Силно съмнителна е и самата концепция за подобна институция, без конституционни промени. В момента всички прокурори са подчинени на Главния. Ще трябва и новият да е там. Преди години имаше опити да се раздели властта, като се създадоха върховна касационна и върховна административна прокуратура. С отделни заместник-главни прокурори. Уж независими. Но накрая пак Главният си остана главен на всички.
Накратко - Бойко тръгна с поредна доза гьобелсови лъжи да обяснява поредните си предателства.
До кога ще го търпим... Това е най-важният въпрос, и той е към нас, а не към него...

Добри Божилов
04.12.2019

Няма коментари:

Публикуване на коментар