Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Цялата вода на р.Места отива в Гърция, нямаме 1 язовир дори... Перник пресъхва...

Цялата вода на река Места се излива в Гърция и захранва гигантски язовир, който полива огромни територии.
И това е въпреки, че по договор с гърците, трябва да им отпускаме едва 29% от реката. Останалата е за нас. Но в момента получават 100%.
Ако погледнете къде е Места, и къде е Перник, ще видите как "вода газим, жадни ходим".
Сходно е положението и със Струма.
Около Места е имало натиск в продължение на 70 години, преди през 1996 г. да "кандисаме" да им отпуснем част от водата. При това с едни "изчисления", които са на база на по-голям отток от предни години, та може да получат и повече от 29%.
Никакви безумия обаче не компенсират това да им даваме ЦЯЛАТА вода и нищо да не остава за нас.
Въпросният договор е до 2031 г.
След това можем да си задържим цялата вода.
Странно, някой мисли ли за поне един язовир там...

Добри Божилов, писател

2 коментара:

  1. Язовиро – последният спасител...
    СОРОС И СВЕТОВНОТО ДЖЕНДЪРСКО ЛОБИ ОТДАВНА СА РЕШИЛИ БЪЛГАРИЯ ДА СИ ОТИДЕ БЕЗВЪЗВРАТНО. ЗА ЦЕЛТА БЕШЕ СЪЗДАДЕНА ПАРТИЯ ГЕРБ, КОЯТО С ПОДМОЛНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ТРЯБВА ДА ИЗПЪЛНЯТ ТОВА РЕШЕНИЕ. С НАСТОЯЩАТА ПОЛИТИЧЕСКА ПРОСЛОЙКА Е ТРУДНО ТОЗИ ПРОЦЕС ДА БЪДЕ СПРЯН. И БЪЛГАРИЯ ЩЕ СИ ОТИДЕ.
    Регистрираме рухване:
    Перник, вода, Шумен, вода. Перник въздух, Ботевград вода, Струма магистрала, София въздух, София трафик, Кубрат бебе, Бели Искър, Евроком екзекуция, ВиК холдинг 1 милиард лева, боклук тук, боклук там.

    Водомор Пламен Пасков
    https://www.youtube.com/watch?v=16cx3N2zxKY

    Политически боклуци внасят хиляди тонове физически боклуци Пламен Пасков
    https://www.youtube.com/watch?v=zTd-30L_awQ&feature=emb_logo

    Престъплението на века. България е внасяла боклук от Нигерия, във време, в което там е бушувала „Ебола“…
    Как се гори боклук
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=w6t4aE7tLPQ&feature=emb_logo

    "Като няма вода, яжте банани!", препоръча пожарникарят в телевизионно интервю.

    България - страната на боклука! Откриха още отпадъци край Луковит
    https://frognews.bg/novini/balgariia-stranata-bokluka-otkriha-oshte-otpadatsi-krai-lukovit.html

    ОтговорИзтриване
  2. Виктор Папазов, създател на Българска Фондова Борса:
    Можем да ругаем колкото си искаме социалистическата държава и ще имаме много основания за това, но не бива да се забравя, че тогава имаше държава и тази държава се грижеше за хората. Скоро излезе информация, че за 30 години не е построен нито един язовир. А, построените ги изпразниха. Сега Перник е без вода. Скоро и други градове. Държавата е силно инерционна система. Може да издържи много дълго да я яхат невежи и крадливи политици, но всичко има граници. Боя се, че нашата държава влиза в етап на тотален разпад. Освен ръководството на държавата, но и голяма част от администрацията е пълна с калинки. Яка ни душа какво ни чака. Един мой пост от вчера за това, че социализма не беше толкова черен, колкото се опитват да ни го представят, и че ако живеем сега цивилизовано, то е в значителна степен заслуга на онази власт, която изгради болшинството от инфраструктурата на държавата – пътища, язовири, електропреносна мрежа, комуникации, промишленост и какво ли още не, предизвика буря от възмущение от млади хора, надъхани с пропагандни клишета. Мили млади хора, нещата никога не са само бели или черни. Ще се опитам да ви обясня накратко как стояха нещата. Тогава бяхме в лоното на съветската империя. Тя, като всяка империя, иска да контролира подопечната си територия, по същият начин както американската империя сега. Разликата е, че моделът на съветската империя беше да развива сериозно периферията, за сметка на метрополията (центъра), защото и трябваха силни и надеждни васали. Американската империя сега има обратния модел – тя източва ресурс от периферията, който да се консумира от метрополията. Поради тази проста разлика в модела преди имахме сериозна промишленост, прилична инфраструктура, силна и голяма армия. Сега имаме опоскана държава, която бива грабена безогледно, рушаща се инфраструктура (празните язовири са първите лястовици, чакат ни още много неволи), практически липса на армия и на всичкото отгоре една компрадорска политическа каста, която обслужва чуждия интерес. Та това е положението.
    Кой разбрал, разбрал.

    ОтговорИзтриване