Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Това са комерсиални продукти, издавани единствено с цел да вземат парите ви. Аз, като писател, НЕ ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ СИЛНО СЪКРАТЕНИ И ОСАКАТЕНИ ВЕРСИИ НА ТВОРБИТЕ МИ. По-добре ги четете безплатно - на файл, от библиотека, от приятел и пр. Но купувайки книги от издателства, знайте че нищо не отива за авторите. Заклинанията, че така се поддържа българската култура, са пълна лъжа. Всичко отива у издатели и посредници. Една по една, книгите ми се преиздават от самия мен - като автор... Засега налични са третата от серията за Задругата - "Сказанието", както и "Гай Балоний". Всички така издадени книги, са в пълна нередактирана версия - средно 30-40% повече. Не хранете издателското статукво, писателите не печелят нищо...

Още една държавна инстуция получи правото да "блокира сайтове"...

Още една държавна инстуция получи правото да "блокира сайтове". Първо го въведоха по искане на Черепа, за Комисията по Хазарта. После Комисията по финансов надзор получи право да блокира "Форекс-търговци". Сега Комисията за защита на потребителя получи правото да блокира сайтове с нелоялни търговски практики.
Всички тези прояви на цензура са с добри мотиви, но се забравя, че всяка една цензура винаги е била обосновавана с "общото благо". И накрая - като цензурата стане поголовна, се разбира, че основната и цел не е общото благо, а благото на властниците.
Затова правилният начин за борба с пороците е борба при източника, а не през информационната мрежа.
Но властта какво ли я интересува правилният начин. Тя търси "лесния начин" за репресия...

Добри Божилов, писател

Няма коментари:

Публикуване на коментар