Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Твърде много взе да се говори за "служебно правителство"... Бойко готви избори, за да изпревари Слави и "Възраждане"...


Твърде много взе да се говори за служебно правителство, което навежда на мисълта, че такова се задава, може би дори вече е уговорено.
Днес президентът твърдо го спомена, макар и като заплаха за Бойко. Преди това пък Марешки почти панически призова самия президент да подаде оставка, и заплаши че дойде ли служебка, "България ще бъде разграбена".
Страхът му е очевиден - това му е първи и последен мандат в Парламента.
Всъщност, най-заинтересован от предсрочни избори е... Бойко Борисов. И доколкото единствено от него зависи такива да има, той просто разиграва сценария, така че да спечели най-много от тях.
Избори догодина ще са пълна катастрофа за ГЕРБ. По 3 основни причини.
Първо, след април, БСП ще бъде прочистена от "подводниците" и вече няма да има кой да я спре да изпревари ГЕРБ. Няма да има "станишевци", "герговци" и всякакви подмолни елементи, които да я ударят отвътре, точно толкова, колкото да остане на второ място. Т.е. вероятността БСП най-сетне да се мобилизира напълно, и да стане първа сила, е огромна.
На второ място, 1 година е достатъчно време за проекта на Слави Трифонов, за да набере скорост. В момента той е на 8-10%, но има потенциала за двойно.
И на трето място, след 1 година напълно ще бъде пренареден пасиансът сред патриотите, като варненската "Възраждане" ще е прескочила 4%. А настоящите Патриоти изобщо не е ясно ще са вътре ли.
Партията на Костадинов вече твърдо е изсмукала най-радикалния вот (този на АТАКА) и донякъде вотът на НФСБ. В момента работи за по-умерените патриоти от ВМРО, и доста ускорено настъпва. Просто коалицията с Бойко, задушава и занулява всеки партньор, и неговите избиратели разочаровани търсят нещо друго.
Точно това е "Възраждане".
Тези 3 фактора работят твърдо срещу пореден четвърти мандат на Бойко.
Ако обаче направи избори сега, картината ще е съвсем друга.
Първо - "къртиците" са още в БСП, и тя няма никакъв шанс да стане първа сила.
Второ - Слави Трифонов може изобщо да не успее да се регистрира, или пък да му се наложи да ползва някоя подставена партия, което винаги намалява резултата.
И трето - в момента "Възраждане" няма никакъв шанс да прескочи, а казионните Патриоти - все още са над 4%.
Фактически, днес ако се свикат избори, единствената промяна ще е отпадането на Марешки, и влизането на негово място на "градската десница".
А тя е лесна за търгуване, Бойко спокойно ще направи правителство с нея и с Патриотите отново.
В никой случай не следва да има прекомерни очаквания към служебното правителство. Ключовите разследващи институции са извън него - ДАНС, КПКОНПИ и Главна прокуратура. Те ще си останат лоялни на Бойко, и не могат да бъдат сменени, защото ръководителите им се избират от Парламента, или от ВСС.
Единствено МВР ще бъде във властта на Радев, но то само няма да може да нанесе съкрушителен удар на сегашния премиер.
Реално, без Гешев, МВР може единствено да арестува Бойко за 24 часа. Подобно на джебчиите. И после да го пусне. А със старта на кампанията, всички кандидати стават с имунитет, който се сваля само от ЦИК. Т.е. пак от хора на Бойко.
Предсрочните избори са идеалният отговор на всички скандали, и едновременно на заплахи. Всички грехове от преди избори се заличават, и ако народът пак те е избрал, си "чист като сълза".
Точно от това има нужда Бойко, и най-вероятно самият той дърпа конците на кризата.

Добри Божилов, писател
17.02.2020

Няма коментари:

Публикуване на коментар