Кой е Димитър Ганев - шефът на Национална лотария? Гений-предприемач от ранния Интернет... МВР-"Симеоново" няма шанс...

Искам да ви обясня кой е Димитър Ганев - шефът на Национална лотария.
Това е един изключително умен човек, който по случайност познавам. Всъщност, вчера разбрах, че е шеф на лотарията, като видях снимката му.
Димитър Ганев е многостранен предприемач, очевидно накрая е намерил изгоден пристан в хазарта.
Но аз го помня от едно време, когато издавах компютърен вестник. Ходихме да го интервюираме и да договаряме реклама.
Той, заедно с още един човек, когото не искам да споменавам, защото е почтен, и да не се окаля сега името му (отдавна са разделени), та двамата измислиха едно нещо, наречено e-Card. Т.е. регистрираха акаунти за достъп до Интернет с едно и също име и парола в няколко Интернет доставчика. И продаваха самата карта. Кой доставчик колко получава от парите, се определя според потреблението.
Продуктът тръгна добре, а големите интернет играчи бяха възхитени от идеята. Един от тях каза: "Това е най-евтиният старт на Интернет доставчик, който съм виждал"...
Картата оцеля известно време, след това се смениха технологиите. Тя бе карта за достъп през телефонните линии, а после дойдоха LAN и WiFi и промениха пазара.
Съответно - картата приключи.
Но човек, измислил подобен бизнес модел, и то успешно, е умен, и не допускам, че възпитаниците на МВР "Симеоново" като Бойко и Гешев, могат да се мерят с него.
Божков също ми се издига в очите, след като е привличал такива хора в бизнеса си...

Добри Божилов, писател

Няма коментари:

Публикуване на коментар