Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Гешев ще арестува ген.Мутафчийски за "разпространение на фалшиви новини"...

"Заветът"  от Добри Божилов
Вчера, в отговор на въпрос на журналист, главният прокурор поиска промени в НК и криминализиране на фалшивите новини.
Той посочи, че настоящият текст за разпространението на невярна информация и всяване на паника е остарял, от времето на Тодор Живков е, и не може да се ползва.
Когато промените станат факт обаче, е ясен и първият арестант. Това ще е началникът на "щаба" за борба с корона-вируса - ген. д-р Мутафчийски.
Обстоятелството че всява паника е очевидно, а ако се окаже, че вирусът не е бил толкова опасен, то това биха били и "неверни данни", т.е. фалшиви новини.
Но друго е по-важното. Мутафчийски има 2 коренно противоположни изказвания, които няма как да са едновременно верни. Т.е. поне едното е фалшива новина, т.е. той отива в затвора.
Ето ги твърденията:
Първото:
“Коронавирусът е инфекция, която по нищо не се различава от останалите остри респираторни заболявания и далеч по-опасен е грип тип Б, който в момента идва, отколкото кронавируса” - bTV - 29.02.2020.
Второто - речта на генерала пред медиите от 14.03:
"Въпросът е за физическото оцеляване на Европа и на света и то при една особено чувствителна част от населението, а именно възрастните хора.
...
Към нас се задава една епидемия, която е с невиждана ярост досега в човешката история. Трябва да бъде отговорни към нас самите.
...
Ще се загубят човешки животи и то на тези, които много обичаме. Тези, които са ни дали животи и са ни отгледали.
....
Заставам с цялата си отговорност пред вас. Ще поискам от Министерския съвет да приложи най-твърдата мярка.
...
Предстоят ни времена на изпитания."
Очевидно ако законът забрани разпространението на фалшиви новини, вече е ясен и първият арестант.
Засега конкретни текстове няма внесени. Очаква се предложението на главния прокурор да влезе в Парламента...

Добри Божилов, писател
17.03.2020

Няма коментари:

Публикуване на коментар