Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Свикват запаса, заради военното положение на Гешев... Иначе няма с какво да го въведем...


"Заветът"  от Добри Божилов
Главният прокурор Иван Гешев, два дни по ред, бълнува за "военно положеие" и "вечерен час". Превърнал се е в главен паникьор на Републиката като внушава, че дори сме закъснели и предстоят невиждани трагедии.
Сега, че в България като говорим за епидемии не питаме вирусолозите, това е същото като борейки престъпността, не питаме прокурорите. Та нормално - прокурор да се занимава с болести. Нали друг се занимава с престъпниците :)
Но с каква точно армия ще въведем "военно положение"?
В момента нашата армия е 25 хиляди души по документи. Реално има 30% недокомплект, признаван многократно от военния министър. Заради тази липса на бойци, той дори напира да връща наборната служба.
Та с 18 хиляди човека - това е армията ни, ще правим военно положение. Имаме 60 хиляди полиция, и тя едва се справя дори с настоящото "извънредно положение". С какво точно армията ще помогне повече с този ограничен състав?
При това, основната част от войската е неизползваема. Това са чиновници, офицери и експерти, а не войници. За военно положение трябват предимно пехотинци (т.нар. "кашици"), а те при нас са няколко хиляди души. Не повече. Със сигурност под 10 хиляди.
Е, с това ли ще военизираме страната? Те няма да стигнат дори само за София... :)
Ако ще правим "военно положение", реално трябва да свикаме резерва.
Обаче гледали ли сте "Тримата от запаса". Е, Парцалев ще се смее от сърце от Небето. Защото най-младият запасняк в момента е около 32 годишен. Наборната служба е отменена през 2007 и ако тогава е служил на 18, сега е ясно на колко.
Отделно и последните 10-15 години на самата наборна служба бяха пълен "булшит" - поради липса на пари. Това не бяхме войници, тия дето служихме тогава, а бяхме някакви клоуни, които само въртяха "сапунки" и даваха караули. По изключения стреляхме.
Реалният резерв от истински служили са тия от соц-армията, и малко след 1989 г. Т.е. това са 50-60 годишните.
Е, тях трябва да мобилизират, за да осигурят някакъв читав състав за военно положение. Само че на тях годинките им вече си казват думата... :)
Накратко - политиците не питаха докторите за вируса, и докараха паническа вакханалия. Сега няма да питаме военните, а прокурорите, за военното положение. И предстои един запасняшки купон...

редник Добри Божилов, писател
18.03.2020

1 коментар:

  1. Кашиците са 3 000 и половината са "контингенти" в чужбина! На Каскета му се привижда, ама Тиквоча няма да го допусне, щото знае, накъде ще тръгнем запасняците, ако ни даде оръжие! А те и оръжието разпродадоха на Идил!

    ОтговорИзтриване