"Разкулачват" едрата буржоазия като през 1944... И абсолютно всички "десни" мълчат. Няма Костов, няма А.Тодоров, няма Гърневски, няма Г.Марков... Дори ръкопляскат... :)

"Заветът"  от Добри Божилов
В България няма нито десни, нито анти-комунисти. В момента държавата осъществява класическо "разкулачване" на едрата буржоазия, и абсолютно всички мълчат.
Няма Костов, няма Антон Тодоров, няма Гърневски, няма Георги Марков :) Нещо повече - те дори ръкопляскат!
Случващото се е абсолютен еквивалент на 1944-1945 г., когато властта бързо се  е разправила с "богатите". Днес псевдо анти-комунистите ронят крокодилски сълзи пред тогавашните жертви, но нищо не казват за настоящите.
А те и тогава, и сега, едрите богаташи са били същите - някои е имало с честен произход на парите, други - мошеници, но най-много - забогатели от бизнес с държавата. То така е сега дори на запад. Това е капитализмът.
Но разкулачването 1944 г. е лошо, а това сега е добро. Дори ръкопляскаме. Апропо, да припомня, и тогава масовият народ е ръкопляскал :)
Наистина, не е престижно сега някой да защити Черепа, Арабаджиеви, Баневи, Бобокови и пр. Не е престижно да защитиш хората, които ти сам си създал, с отказа от социализма, реда и справедливостта.
Капитализмът бил по-добър, хората били по-богати и щастливи, нищо че някои ставали твърде богати. Важното че бабичката е богата също. А тя с 200 лв. пенсия очевидно е в охолство... :)
Какво ще последва после? Комунистите не са ударили веднага частната собственост и дребните дюкяни. Първом - банкери, индустриалци, едри мошеници. Но после идва и конфискацията на градската собственост, а най-накрая - и нивиците на хората...
Но къде сте, антикомунисти? Защо Гърневски се гордее с арестуваните олигарси?
Твърдо вървим към комунизъм, и това че го прави клоун като Бойко, няма да промени абсолютно нищо... Все ще си е комунизъм, а клоунът накрая ще го сменят с някой по-отговорен и сериозен другар... :)

Добри Божилов, писател
31.05.2020

Няма коментари:

Публикуване на коментар