Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Това са комерсиални продукти, издавани единствено с цел да вземат парите ви. Аз, като писател, НЕ ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ СИЛНО СЪКРАТЕНИ И ОСАКАТЕНИ ВЕРСИИ НА ТВОРБИТЕ МИ. По-добре ги четете безплатно - на файл, от библиотека, от приятел и пр. Но купувайки книги от издателства, знайте че нищо не отива за авторите. Заклинанията, че така се поддържа българската култура, са пълна лъжа. Всичко отива у издатели и посредници. Една по една, книгите ми се преиздават от самия мен - като автор... Засега налични са третата от серията за Задругата - "Сказанието", както и "Гай Балоний". Всички така издадени книги, са в пълна нередактирана версия - средно 30-40% повече. Не хранете издателското статукво, писателите не печелят нищо...

Как се потулва: Някакви глупости в чатове са по-важни от злато и евра до главата премиера...

"Заветът"  от Добри Божилов
Иван Гешев и прокуратурата ни изнасят "открит урок", за това как прокуратурата прикрива организираната престъпност и потулва разследвания.
В момента се намираме в откровена гротеска. Злато и милиони евра в шкафчето на премиера не са никакъв "оперативен интерес", не са признак за никакво престъпление.
В същото време откровени глупости от чатове на президентски съветник, са от първостепенно значение за Гешев.
Във въпросните чатове реално няма нищо страшно. Съвсем нормално е подобни въпроси да се обсъждат. Всичко се превръща в скандал единствено от усилията на прокуратурата да внушава "търговия с влияние". Аморфен термин, зад който може да се скрие всичко. Ами то всеки един разговор дори за избирането на Гешев е "търговия с влияние". Интересно защо не се разследва за същото и Бойко Борисов - за подслушаните записи с Кокинов, че "той си е назначил Цацаров". Цацаров беше главен прокурор, нещо далеч по-важно от посланик. Но в единия случай има "търговия с влияние", в другия - нищо не разследваме.
Но още по-важно е, че не разследваме очевидно престъпление в спалнята на премиера. Ако еврата и златото не са негови, имаме сериозно престъпление на трето лице, което "някак" е внесло всичко това в спалнята, за да го заснеме. Дори това е 1000 пъти по-достойно за разследване, от чатовете на Бобоков.
Но всъщност, не може да се разследва. Защото на всички е ясно, че друг, освен Бойко, не е внесъл тези милиони там. То дори пистолетът му се вижда до еврата. И пистолет ли някой ще внесе в спалнята на премиера - през 30 човека охрана от НСО и металдетектори :)
И пистолетът, и ценностите са на Бойко, но това не може да бъде разследвано. Защото както Бойко си беше назначил Цацаров, така е назначил и Гешев.
България е една мутренска групировка, в която "босът" е недосегаем.
Всичко друго е драматургия, чиято цел е никой да не се занимава с важното...

Добри Божилов, писател
05.07.2020

Няма коментари:

Публикуване на коментар