Гешев превъртя... Нахлу в Президентството, вместо в Министерския съвет, където се крадат милиардите...

"Заветът"  от Добри Божилов
Гешев откровено е превъртял. С днешния обиск в Президентството, ясно личи отчаянието на управляващата олигархия, че вероятно си отива. Тези мерки са израз на неистов страх.
Войната на Гешев с Президента отдавна работи за Президента, защото всички знаят, че корупцията и злоупотребите са в Правителството. И канските усилия на Гешев да пренасочи вниманието към Президента, са супер прозрачни и ясни.
Докато при Радев са достатъчни няколко СМС-а, за да започне тежка репресия, Гешев не смее изобщо дори да погледне към спалнята на Бойко Борисов, където има кюлчета злато и пачки с евра. Не смее дори да започне разследване по разкритията на Васил Божков. Разследване, което е задължително, за да се установи Истината. Т.е. Гешев нарушава закона и прикрива потенциални престъпници.
И на този фон, да се правят обиски в Президентството, което е със силно ограничени правомощия, е гротеска. Там нищо не може да се намери, просто защото от тази институция нищо не зависи.
Злоупотребите с милиарди от бюджета и ЕС, са точно отсреща - в Министерския съвет. Там е джипът, от който се хвърлят пари, строят се стадиони, спасяват се футболни клубове, частни банки, раздават се магистрали и саниране. Там се теглят и новите многомилиардни заеми. Там се раздават и лицензите за хазарта, срещу съответната сума.
За народа това е важно - корупцията. А не глупостите, които Гешев разследва в Президентството.
Тази битка допълнително ще вдигне рейтинга на Радев. Той е очевидна мишена на статуквото, което го ползва като боксова круша, за да отклони вниманието от себе си.
Но всъщност - постига обратното. Народът си задава още повече въпроса, а защо не проверите в министерствата и при Бойко.
"Търсим правосъдие" - така коментира полуделият Гешев случващото се. Но под думата "правосъдие" народът отдавна разбира поръчки, тип "8 джуджета", покриване на олигарсите и на частния плаж на Доган.
Апропо, там нарушението е очевидно, а Гешев никакъв го няма. Вместо това ровим в преписките на съветници на президента, от които зависи по-малко, отколкото и от самия Президент.
Струва ми се, че развръзката е близо.
Струва ми се, и че ако продължават така, има шанс тя да се превърне и в кървава. Режими, които толкова жестоко се бранят накрая, стигат до бесилки, гилотини, и изхвърляния на тежки властови тела направо от прозорците на кабинетите им...

Добри Божилов, писател
09.07.2020

1 коментар:

  1. Гешев започна да ползва думата"повтарям",все едно има бавно рзвиващи се пред себе си!Но когато някой "повтаря",обикновено има поне 3 "двойки"!За така наречения Главен Прокурор(няма да повтарям),аз мисля че доста прилича на пате в кълчища и вече е зациклил!

    ОтговорИзтриване