Избори 2024
Писателят Добри Божилов е кандидат с:
Бюлетина 4, Преференция 117 - за Европейския парламент
Бюлетина 4 - за НС
Коалиция "Ние, Гражданите"

КРАЯТ НА ДРЪНДАРСКИЯ ПАДИШАХ И НА МИТА ЗА "ГЕНИАЛНИЯ СТРАТЕГ"... ОКАЗА СЕ ОБИКНОВЕН ГЛУПАК...

Тия протести правят нещо много важно, което може би е основната промяна - ДЕМИТОЛОГИЗИРАТ Ахмед Доган. Той очевидно не е някакъв гениален стратег, а е един пълен тъпанар, който не може да намери решение, и се е вкопчил във властта.
Ако беше стратег, щеше да намери начин да смени и Боко, и Гешев, и пак да си запази системата.
Вместо това обаче, един протест го вкара в задънена улица. В момента Доган се страхува, че падане на правителството ще доведе до загуба едновременно на различни ключови позиции, на които се крепи собствената му власт.
И това го води до безумното, и по същество самоубийствено, решение - да държи всичко "до откат". Което е глупост. Такава похабена и дискредитирана власт НЕ СЕ ДЪРЖИ. Тя се подменя с нови кукли на конци. Клоунът Борисов не може да е опора на управлението още дълго.
Но Доган точно това прави - явно няма друго решение, и се страхува. Т.е. явно е оплел конците, омазал е нещата, и в момента (може би случайно), се клати и неговата кошарка.
Но ДЕМИТОЛОГИЗАЦИЯТА НА ДОГАН е огромна промяна. Това е изстрел в самото сърце на мафията. Хората ще го приемат по друг начин, няма да ги е страх, и решенията няма да се търсят винаги с негово участие. А въпреки него, и дори - против него.
Когато, рано или късно, Боко падне, това ще е против волята на Доган.

Добри Божилов, писател
13.08.2020
"Заветът"  от Добри Божилов

Няма коментари:

Публикуване на коментар