Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Орлов мост вече е тежка барикада, полицията не може да го премахне без мощна техника...

"Заветът"  от Добри Божилов
Орлов мост вече не е просто палатков лагер, а барикада. Довлечени са кофи за боклук, обвързани с вериги. Също - тежките саксии за украса са поставени на пътя.
По този начин укрепен, мостът по същество не може да бъде превзет обратно бързо. Ще е необходима и тежка техника. Т.е. това, което стана вчера сутринта - полицаи за половин час разчистиха моста, вече не може да се повтори.
Бедата е, че заради действията на Бойко и мутрите му, вече през Орлов мост не можеха да минават дори линейки и пожарни. Преди протестиращите позволяваха това, и осигуряваха безпрепятствен достъп.
По-късно този въпрос бе решен чрез отвор в барикадите.
Разбира се, най-най-добре е властта да сложи край на тази агония, като се оттегли. Факт е, че се провалиха и в опита за спиране на протеста със сила, с което станаха за смях. Едва 17 часа издържа победата на мутрите.
Бойко си отива като всеки друг диктатор - сред позор.
И ще си отиде, всички си отиват накрая...

Добри Божилов, писател
08.08.2020

2 коментара:

  1. Мутра
    Човек с криминално поведение, принадлежащ предимно към организираните престъпни среди, обвързани с властта и превърнали се в обществено-политическо явление след 1990 г.
    Човек с особени антропологични белези, с триъгълни плещи и квадратна глава; със силно агресивно поведение.
    Нетактичен мускулест мъж с криминално досие. По думите на ген. лейт. Бойко Борисов - добре облечен бизнесмен.
    Някой, който много прилича на Бойко Борисов...
    Ха-ха, гледай го тоя - прилича малко на Бойко Борисов като млад! ... Само дето не му е провървяло толкова в живота и си е останал просто една мутра-охраните... (https://www.bgjargon.com/word/meaning/%D0%BC%D1%83%D1%82%D1%80%D0%B0)
    Думата „Мутра“ в буквален смисъл изразява негативното отношение на обществото към определена група. Тя се свързва с физически силни и ниско интелигентни индивиди, изпълнители на противозаконни задачи в престъпни организации, враждебно настроени и склонни към насилие спрямо обикновените хора.
    За никого не е тайна, че в годините на прехода една определена група, наречена от обществото за по-кратно „мутри“, утвърди властта си по силов и незаконен начин върху средства за производство и към днешна дата оказват огромно икономическо влияние върху българското общество, а оттам - и по отношение на българската култура, политика и изкуство.
    Ограниченият мироглед на тази властова прослойка се отразява върху политиката, който се проявява в системна корупция и некомпетентност, както и липса на върховенство на закона. Ставаме свидетели как това влияе и на икономиката като на лице са огромно неравенство между бедни и богати, липса на конкурентоспособност, неефективно усвояване на евросубсидии, укриване на данъци и т.н.. И не на последно място и в културата, където пошлостта вземат връх не само в музиката, театъра, но в модата.
    Безспорен факт е, че с продължителното налагане на икономическата си власт в продължение на 30 години, мутрите се превръщат във властващата олигархия, която все повече се слива с държавата и налага модела на примитивния капиталистически авторитаризъм. През последното десетилетие ставаме свидетели на един дивашки капитализъм.
    Към днешна дата за българското общество мутрата е въплъщение на възтържествувалата духовна деградация и ограниченост, доминантно мислене, силови действия, общувайки по между си с обръщения като „братко“ или „браток“.

    https://pogled.info/avtorski/Diana-Dimitrova/mutri-van-vsyako-govorene-na-borisov-i-horata-okolo-nego-se-prevrashta-v-pozoren-fars.119033

    ОтговорИзтриване
  2. Помня същия този "шебек"(б.борисов), как подскачаше около големите "горили" и "орангутани"?!!!!!! Само и само да го хване и него обективът, когато те си правеха обща снимка ?!!!!! СМЕШНИК !!!

    ОтговорИзтриване