Избори 2024
Писателят Добри Божилов е кандидат с:
Бюлетина 4, Преференция 117 - за Европейския парламент
Бюлетина 4 - за НС
Коалиция "Ние, Гражданите"

След Боко е нужно непопулярно дясно правителство... А всички предлагат олевяване... Дори самият Боко - за да оцелее...

Основният проблем днес е друг, а не самият Боко.
Той е, че всички дето бутат Боко, реално обещават по-лява политика от него. А всъщност самият Боко беше крайно ляв, разду разходи, нагруха заеми. Фактически, след Боко е необходимо непопулярно консервативно управление (тип Иван Костов, но без приватизацията). А абсолютно никой не го предлага.
Вижте, че дори президентът не смее да наложи вето на абсурда да се сваля ДДС на фитнес зали и кръчми. Защото подхожда популистки, точно като ГЕРБ. Няма никаква съпротива срещу 10 милиона субсидии за туристически агенции, които предлагат пътувания в чужбина. Т.е. работят за чужди пазари. Субсидираме чужденци, и никой не смее да се опъне. Всички популират.
След падането на Боко, реално предстои усилване на проблема, който Боко създаде. Това ще стане и ако Боко остане, защото за да остане, той започна да олевява още. Харчи на поразия, вдига чиновнически заплати, тегли заеми.
Т.е. Боко разсипа държавата, а изходът от това е още по-голяма разсипия...
И изобщо не гледайте към "градската десница". Тя, в същността си, е екстремно лява. За тях дясното е да мразиш Русия, и да искаш съдебна реформа. Реално няма и дума за тежки непопулярни реформи, каквито икономиката изисква.
А гротеската е, че тези реформи ще трябва и да се ускорят, заради глобалната криза с поголовни сривове на БВП навсякъде.
Просто трябва да се живее с по-малко пари, и така ще е в следващите 10 години.
У нас - и Боко, и опозицията, пилеят пари... Спестовници няма... :)

Добри Божилов, писател
06.08.2020
"Заветът" от Добри Божилов

3 коментара:

 1. Разочаровахте ме.Здраво сте объркали "лявото" и "дясното"

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте.Бях Ви подготвил дълго обяснение на предложението Ви за конкретност.
   За закъснението ,моля извинете ме.Вижте това: https://pogled.info/avtorski/Panko-Anchev/proletariatat-kapitalat-kapitalizmat.119290 По-добре е казано, отколкото аз бих могъл.

   Изтриване