Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Бойко реално събра гласове за ВНС... 6 люспи от БСП... Нинова е на цели 9 гласа от да го спре, и ще става по-зле...

"Заветът"  от Добри Божилов

Бойко Борисов реално събра гласовете, необходими му за свикването на Велико Народно събрание. Това стана, след като 6 депутати от опозицията в БСП напуснаха парламентарната група, а 5 напуснаха дори партията.

Дори до момента, БСП нямаше "право на вето" върху свикването на ВНС, защото разполагаше само със 78 депутати. Останалите 162 са напълно достатъчни, за да гласуват свикването. Но все пак, подобно решение предполага невиждана партийна дисциплина - далеч по-голяма от тази да се съберат 121 депутати за кворум.

Сега обаче вече БСП има само 72 гласа, срещу 168 на останалите. Т.е. Бойко получи дори "резерв" от гласове.

Ключът, разбира се, отново е в ДПС, защото те са единствените, които имат своя политика, която може да се мени. Патриотарите и Марешки са под пълен контрол, заедно с другите депутати-отцепници.

Вероятността ДПС да подкрепи ВНС никак не е малка. То запазва действащия парламент фактически до провеждането на изборите. Освен това, най-вероятно ще последва именно мечтата на ДПС - някакъв вид "експертно" правителство - точно най-добрите води, в които те плуват. Ще имат идеалното правителство, което да им проведе изборите.

Поради липса на фактическа оставка на цялата власт, а единствено замяната на Бойко Борисов (ако изобщо и това се случи, а "експертният" кабинет не се окаже пак с него начело), то въпросът с Иван Гешев напълно отпада. А именно той е по-важният кадър на турската партия в момента.

До гласуването има малко повече от месец. Не е изключено да се появят и други "люспи" от БСП, защото старата гвардия там има доста депутати. Интересното е, че за самите тях наистина ВНС е за предпочитане, защото ще си запазят мандатите още 2-3 месеца. Докато при предрочни избори, парламентът се разпуска, и губят заплати, облаги и привилегии веднага.

Има обаче и една въпросителна - готов ли е наистина Бойко Борисов да тръгне на ВНС? Т.е. да сдаде властта по този начин? Реално след гласуването решението отива у Президента, и той теоретично може да свика избори още преди Нова Година.

Готов ли е Бойко и да изпълни обещанието си за оставка на следващия ден след гласуването в парламента? Или ще шикалкави, което е най-доброто, което умее?

И готов ли е да създаде подобен хипер-могъщ парламент с безгранична власт, в който той ще бъде в тотално малцинство и опозиция.

Твърде вероятно е най-големият враг на ВНС-то, всъщност тайно да е Бойко...


Добри Божилов, писател
"Задругата", "Заветът"...
29.09.2020

Няма коментари:

Публикуване на коментар