Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Това са комерсиални продукти, издавани единствено с цел да вземат парите ви. Аз, като писател, НЕ ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ СИЛНО СЪКРАТЕНИ И ОСАКАТЕНИ ВЕРСИИ НА ТВОРБИТЕ МИ. По-добре ги четете безплатно - на файл, от библиотека, от приятел и пр. Но купувайки книги от издателства, знайте че нищо не отива за авторите. Заклинанията, че така се поддържа българската култура, са пълна лъжа. Всичко отива у издатели и посредници. Една по една, книгите ми се преиздават от самия мен - като автор... Засега налични са третата от серията за Задругата - "Сказанието", както и "Гай Балоний". Всички така издадени книги, са в пълна нередактирана версия - средно 30-40% повече. Не хранете издателското статукво, писателите не печелят нищо...

Ако 30% от тестовете са положителни, това значи, че 2 милиона българи са заразени... Починалите - 40... 0,002%

Според последните апокалиптични данни на ЩАБА и ГЕРБ, вчера са установени 2243 заразени от 7659 теста. Т.е. около 30% от тестваните са с вирус.

Ако подобна извадка се съотнесе към общия брой население, това предполага, че в момента около 2 милиона души са носители на вируса. И тъй като, за разлика от заразените, броят починали е съвсем ясен и точен (42), то установяваме смъртност от 0,002%!

Е, за това ли е страховитата паника? Ще затворим държавата, ще пуснем полиция навсякъде, ще носим скафандри, направо да започваме сами да се бесим по улиците...

Дори да допуснем, че извадката не е съвсем представителна, и има и починали, но неустановени от корона-вирус, те тогава нека хипотетично увеличим смъртността 10 пъти! Никой нормален учен не прави това, но нека се мега-пре-супер-застраховаме.

Получаваме смъртност от 0,02%.

И на този фон, болниците са пълни, но не интензивните отделения, а обикновените - с уплашени хора, които от страх са там. Допълнително се случва и друг абсурд - човек с корона-вирус, реално не може да иде на доктор! Да, забранено му е. Не може да излиза от дома си. Така ако иска доктор, трябва да извика "Бърза помощ", и тя да го закара в болница. Това е единственият начин да стигнеш до медик - ако искаш например рентгенова снимка, или да те прегледат по-добре.

Безумието и, че след установяване на положителен PCR, на теб не ти правят преглед. Уж си заразен, а няма доктор, който да ти види гърлото, да ти преслуша гърдите и пр. Директно те затварят. Ами ако има усложнения, които не се виждат? Ако имаш хрипове? Ако си започнал ангина или пневмония, която докторът установява при преглед?

Това е върховата идиотщина, която измислихме - карантина в къщи, но болният не се преглежда от лекар... :)

Освен ако сам не реши да влезе в болница...

Загубили сме напълно ума си. И ако за премиера-Слънце отдавна е ясно, че е психо, то за останалите 7 милиона едва сега осъзнаваме горчивата истина...


Добри Божилов, писател

"Задругата", "Заветът"

27.10.2020

2 коментара:

 1. Виц:
  Съпругът се прибира по-рано от очакването и заварва познатата картинка.
  Тя:
  - Нямаш никакви доказателства за това, което си мислиш!

  ОтговорИзтриване
 2. 30% от тествани проби, а не от броя на цялото население. Отразява с каква вероятност хора със симптоми или били в контакт със заразени имат вируса в себе си. Процента починали се изчислява върху броя доказани инфектирани. Доста повърхностно и несериозно развъждане написано по-горе.

  ОтговорИзтриване