Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Гражданска война в САЩ - 19 щата за Тръмп, 20 против... Започва съдебна битка. Кой знае къде ще финишира след съда...

В САЩ по същество започна "съдебна" гражданска война, след като 19 щата застанаха зад Тръмп, а други 20 - против него. Разколът е подобен на този през 1860 между Янките и Конфедерацията.
Засега е само в съда, но никой не знае до къде ще се стигне. Не е изключено, накрая загубилата страна да инициира процес на "отделяне от съюза". Процедурата е бавна, но ще разтърси държавата из основи. Разколът в тази страна на контрасти е огромен.


Интересно е обаче, че делото във Върховния съд е така формулирано, че да даде възможност на съда да си "измие ръцете", и да върне въпроса в избирателите.
Поради тази причина, то най-вероятно ще бъде допуснато, защото няма да реши въпроса за Президента, т.е. съдът ще може да постанови решение, с което не да определи победител, а просто да няма победител.
Вероятно такъв е и замисълът, и Тръмп също участва в него.
В случай на позитивно за Тръмп решение, това няма да го направи президент. Защото заедно с електорите от 4-те щата, ще изгорят и техните избраници в Камарата на Представителите. Делото не е за изборни измами, а е за конституционността на избора изобщо. Ако падне президенският, падат и всички избори, осъществени по същия ред. В САЩ правото е прецедентно, и дори нещо да не е предмет на едно дело, решението се отнася до всички аналогични въпроси. Т.е. в момента, в който стане ясно, че 4 щата не са спазили собствените си закони за изборите, отпадат ВСИЧКИ избори, осъществени на тази дата.

А това означава, че Републиканците НЯМА да имат мнозинство "по щати" в Камарата, която ще трябва да избира Президент, в рамките на рядката процедура "континдженски елекшън". При нея, ако "електоралната колегия" не успее да избере Президент, въпросът се решава от Долната камара на Конгреса. Но там са гласува не депутат по депутат, а по щати. Всеки щат има 1 глас. Съответно - ако 4 щата са без депутати, мнозинство от 26 щата няма да събере никой. И Президент не може да се избере.
В същото време, в Сената има ясно мнозинство, но той може да избере само вицепрезидент. Това ще е Майк Пенс, защото мнозинството е републиканско. Така на 20 януари Майк Пенс ще стане "временен президент", докато Камарата избере титуляр. Срок за това няма.
А камарата ще избере, едва след като се проведат нови избори за конгресмени в 4-те щата. Т.е. тези щати ще се превърнат в център на жестока битка за Камарата, и след това - за Белия дом.
Но най-важното е, че Върховният съд няма да избере президента (както стана през 2000 г.), а по същество ще върне властта у избирателите.
Тъй като това решение е идеално за съда, най-вероятно то така е и планирано от началото. Да откаже да допусне делото, значи да назначи Байдън, и да стане мразен от половината САЩ. Да назначи Тръмп като прати въпроса с електорите в местните Конгреси, също е лошо за съда - ще го намрази другата половина.
Решение, тип "Пилат Понтийски" предстои. И мисля, че то е планирано, вкл. от Тръмп - чрез така поставения иск. Който при удовлетворяване, посича не само Байдън но и Долната Камара, и републиканското мнозинство "по щати" там...

Добри Божилов, писател

"Задругата", "Заветът"

11.12.2020

Няма коментари:

Публикуване на коментар