Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Неолибералите съсипаха Калифорния, и сега се местят в Тексас... Цялата "Силиконова долина" се изнася...

Фалшива или не, победата на Джо Байдън е триумф на неолиберализма, хомосексуалната култура, зелените, и всички останали налудничави идеи, които избуяват в момента - и в САЩ, и по света.

Но нещо друго се случва паралелно, и поставя доста интересни въпроси.

Една по една, най-големите корпорации в Силиконовата долина се... изнасят. Само в последния месец подобни стъпки предприеха Oracle и HP. А тези дни същото обяви и Елън Мъск - най-новата супер-звезда на технологичния небосклон. И всички те отиват... в Тексас.

Нека припомним някои факти.

Калифорния е екстремно либерален щат, който от много години гласува само за Демократите. Там е легална леката дрога, а безумното съдебно дело по конституционната "Поправка 8", доведе до легализация на гей-браковете не само самия щат, а в цялата държава по принцип. Калифорния е и екстремно "зелен" щат с безброй вятърни и слънчеви генератори. Което в последните години доведе до убийствен ръст на цената на тока, а накрая - и до липса на ток. Няма АЕЦ, няма ТЕЦ, няма базови мощности. И ВЕИ-тата издъхнаха. Последва и водна криза, и режим, което доведе до нов абсурд - водата да се търгува на фондовата борса.

Така както са го подкарали либерал-фашистите, скоро и въздухът ще се търгува на борсата.

Междувременно, цената на живота в щата екстремно нарастна. Вече и с 10 хиляди долара месечно трудно се живее. Това превръща всички, извън Силиконовата долина в абсолютни парии, а тия в самата "долина" - в средна класа, но трудно оцеляваща.

Това е резултатът от последователно управление на Демократите.

И накрая - след като за пореден път гласувахме за тях, избрахме Байдън, и сме много щастливи, след всичко това... компаниите забегнаха към Тексас.

Към ония прости консервативни "каубои", дето не разбират че мъжът трябва да си ляга с мъж, иначе сме в Средните векове. И че ако не пушиш марихуана законно, ти си обикновен добитък - като говедата, които пасеш.

Защо корпорациите тръгнаха към Тексас, а в столицата Остин вече има цял хай-тек квартал, който също се нарича "Силиконов"...?

Отговорът на този въпрос е прост.

Екстремният либерализъм може само да руши, докато популира с елементарни глупости. Това разрушава устоите на обществото, и то накрая колабира.

При това, САЩ имат цялостен пример - на завършен подобен процес. Казва се "Детройт".

Някогашната столица на автомобилите, днес прилича на българско циганско гето. Престъпността е неудържима, работа няма, изгоряха дори пенсиите на хората, защото фалираха техните фондове. Накратко - Детройт е една дупка, където основният бизнес е търговията с гласове и манипулирането на избори (щатът Мичиган, ако не знаете - един от основните фалшификатори и тази година).

Детройт стигна до този си жалък статус, след десетилетия последователна неолиберална политика на Демократите. И на серия от негри за кметове. И на теглене на заеми, и на всякакви подобни глупости.

Ето това очаква и Калифорния. Разбира се, че корпорациите ще си тръгнат. С тях ще си тръгнат и служителите им. После няма да има кой да яде в ресторантите, да пълни в бензиностанциите. Ще паднат данъчните приходи, общините и правителството ще задлъжнеят. Накрая - много агония и викове, които обаче ни най-малко няма да омекотят трагедията. Детройт-2.

Но пък ще си имат гей-бракове и марихуана...

И ще си гласуват все за Байдън, и Байдънизма. В Калифорния изборите не са фалшифицирани, самите избиратели са си такива. Безнадеждно промити мозъци, които на всичкото отгоре се мислят за елита на Америка...

А Тексас... Там са консервативни християни, това е щатът на закона. Има една приказка: "Ако ще нарушаваш закона, не го прави в Тексас..." Хората са добре въоръжени, полицията и шерифите са ниско корумпирани, и гейовете не са обичани. Въпреки, че формално могат да се женят. Именно Тексас, припомняме, обжалва изборите за Президент. А преди 8 години, при поредното преизбиране на Обама, в Остин тръгна подписка за излизане от САЩ.

Тексас е здрав щат със здрави правила. 

И неолибералите като съсипят нещо някъде, като скакалци, се прехвърлят другаде... В Калифорния нищо не ни е останало, изчезваме...

Това е тъжната реалност - неолибералите печелят избори, а после хората бягат някъде, където няма неолиберали... 

Каубоите обаче трябва да внимават. С неолибералите идва и неолиберализмът. След 25 години може да бягат и от Тексас. След като го съсипят и него...


Добри Божилов, писател

"Задругата", "Заветът"

14.12.2020

Няма коментари:

Публикуване на коментар