Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Корнелия се усети - вече не иска властта... Ще остави Тиквоча да се удави в собственните си заеми... Цирковете с Радев са за това...

Цирковете между БСП и Президента Радев дразнят доста хора, дразнеха дори мен, но всъщност изглеждат доста интелигентна стратегия.

От доста време - и аз съм го казвал, но е съвсем ясно, че който дойде след Бойко, ще задмине по пропадане Жан Виденов. Подготвена му е точно същата клопка - държавата е разорена и плячкосана отвсякъде, бюджетът се крепи на заеми, бизнесът е фалирал, минусът расте със секунди, а не с дни.

Т.е. след 11 години крадене, Бойко за последно лапа каквото може, и после - следващите да се оправят.

Следващите трябваше да са БСП - партията е единна, разгонени са Станишевистите, електоратът е в подем, а властта - все по-компрометирана под нестихващи протести.

А ако следващите са БСП и ДПС - още по-добре. Червените ще бъдат пометени отново, и за дълго.

Но този номер очевидно няма да мине на Корнелия. Не е толкова глупава. Прочела е малко повече от "Винету".

Точно както натрисането на Станишев в листите за Евроизборите, отне победата на БСП (но тогава бе по почин на ГЕРБ), точно така сега същото ще направи крамолата с Радев (този път по почин на Корни). Тази крамола никога няма да стигне гигантски и необратими мащаби. Но ще има умерен вид - за да понамали резултата на БСП.

В подобна ситуация, червените винаги печелят. Ако остане ГЕРБ, ще трябва да затъне в собственото си блато от заеми, и те ще доведат държавата до катастрофа. А ако не е ГЕРБ, то няма да е и БСП, а ще се стигне до правителства без ясна отговорност - програмни или служебни. Ако е второто, чрез Радев, БСП фактически ще управлява, но без да носи отговорност.

Служебно правителство на 3 месеца, и без парламент, не може да е виновно за нищо. Няма поета политическа линия, нито има ангажименти към избиратели. Подобно правителство не може да прокара нито един закон, а може само да се оправдава, че каквото са му гласували, това изпълнява. И основната му работа са изборите, а не да оправя пенсиите или да изплаща дългове. Крах по време на служебка ще е на гърба на Бойко, и на никой друг.

След краха, държавата излиза на чисто, макар и на огромна цена за народа. Тогава е лесно и добре да се управлява, както се видя в периода 1997-2001 г. Жан Виденов отнесе боя, направи непопулярното, а Иван Костов - само приватизираше, и усвояваше от държавната трапеза.

Към това второто всички се стремят, но първо някой трябва да плати сметките на Бойко...

Ако Корнелия остави самия Бойко да си ги плати, ще се превърне в най-гениалния политик, след Бай Тошо...

 

Добри Божилов, писател

"Задругата", "Заветът"

21.12.2020

Няма коментари:

Публикуване на коментар