Кръчмарите вдигат топката за "воле" на Боко, точно преди изборите... "Протестът" на 27-ми е предизборна акция на ГЕРБ...

"Девети"  от Добри Божилов
Като човек, участвал в над 100 протеста, и продължаващ да участва, и ще е така до изборите, Ви казвам, че протестът на 27 януари е предизборна акция на ГЕРБ. Затова и аз лично нито го подкрепям, нито Ви съветвам да ходите.

Кръчмарите привидно се вдигат, заради мерките срещу корона-вируса, и исканията им са икономически. Но реалният им смисъл е единствено да създадат конфликт преди изборите, и Бойко демонстративно да им "смачка фасона", и така да излезе герой. Пред избирателите.

Факт е, че първо - кръчмарите нямат висок авторитет в обществото, и второ - хората в мнозинството си, са по-скоро уплашени от вируса. Сега "алчните собственици" на заведения протестират, за да се заразяват хората повече, но те да печелят пари. А добрият "шериф" Бойко ще ги спре, и ще спаси народа. Гласувайте за ГЕРБ.

Всъщност, нека кажем и друга истина - кръчмарите си сътрудничат с ГЕРБ. Техните организации са едни от най-близките до управляващите. Те изобщо не подкрепиха протестите срещу Борисов и Гешев, въпреки че дни преди това бяха направили собствен протест с 5-6 хиляди души (по данъчен въпрос - срещу наредбата за касовите апарати). Ако тези хора бяха на площада постоянно, той щеше да е тройно по-голям в делничните дни. Можеше правителството да е паднало. Вместо това - пас...

А фамозният герой Ричард Алибегов може да влезе когато си иска при Бойко, и да договори каквото му трябва. Няколко пъти вече кръчмарите се разграничават от народа си, в полза на власта.

И сега - "Марш на свободата".

Това не е марш на свободата, а марш на продължаване на робството. Робството от ГЕРБ.

Факт е, че тъкмо се посправихме с вируса, при това с една система от мерки, която не е безкрайно жестока. Тя се роди в дискусията между Мангъров, Чорбанов и Щаба. Ако зависеше само от Щаба и ГЕРБ, нямаше да ни се размине екстремно фашистко решение, щяхме да сме най-затворени в света. Това им е мисленето на милиционерите. Но съпротивата осигури един по-мек и човешки режим, който се оказа оптимален. И вирусът е под контрол.

И сега - давай да се отваряме. Щом децата ще ходят на училише, трябва да ходят и на кръчма. Фитнесите са жизнено важни за здравето ни. Всъщност, всеизвестно е, че спортът на закрито е една спортна глупост, и е вреден за здравето. А без дискотеки, кой ще ни учи на морал и да сме добри граждани...

Нали разбирате колко абсурдно непрестижен е този вопъл. И каква популистка инжекция ще получи властта, когато го отбие, и "спаси народа"... Ето затова и се прави всичко.

Кръчмите и в момента получават щедри помощи за "неработене" от държавата. Пълна лъжа е, че не получават нищо. Всъщност, истинският въпрос е, с какво точно този бизнес "кръчма" е важен за обществото, та да бъде спасяван и субсидиран? Но това е отделна тема. Но кръчмите, а и много други бизнеси (например туроператори за екскурзии в чужбина - изнасящи валута) са полети с пари, поне сравнени със средния българин. Пари, които идват от заеми. И именно оправдавайки тези пари, сега ще направят предизборно шоу на управляващите.

Отворете си очите, и не изпускайте истинския Враг. Той никога не е бил толкова близо до Края си, като сега. Шансът е само след 2 месеца...

 

Добри Божилов

23.01.2021


Няма коментари:

Публикуване на коментар