Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Глупоумният "дипломат" Борисов обиди Вучич - на заден план в картината, второстепенен герой...

"Подаръкът" от глуповатия ни премиер за сръбския президент идеално илюстрира мозъчното съдържание и ограничеността на този субект, който оставихме 11 години не само да ни управлява, но и да е лицето на държавата ни пред 7 милиарда души.

За него всичко е наред. Той така възприема света - снимки със световни лидери в библиотека, без нито една книга. Пистолет на нощното шкафче. Пачки с евра и кюлчета - да ги пипне и усеща. За този човек, за който от не един видял го, съм чувал, че е изключително прост, със сигурност и картината на строителството на "Балкански поток", е идеална. Тръби, работници, напредваме, наливаме основите. И на първи план - Диктаторът, който си самовярва, че е някаква историческа изключителност. Той наистина вярва, че картината така трябва да изглежда.

Само че - не и ако ще се праща за подарък на Александър Вучич.

Тежка и грозна обида е сръбският лидер да е  на втори план - като поддържащ герой. Дори не се вижда изцяло, а ролята му е само да допълни средата, в която се намира Бащицата.

Да подариш подобна картина е дипломатически гаф, което за пореден път сваля маската и на "великия дипломат Борисов", какъвто имидж мисирките опитваха да му изградят. На ви сега "велик дипломат" - изтипоса Вучич във фона на собственото си величие.

Ако се подарява картина на чужд лидер, той трябва да е на водещо място. Или поне да са наравно двамата - с подаряващия. Да се здрависват пред някоя тръба или заедно да я гледат, но да са с равен размер. Само тогава картината има стойност на подарък.

Сега има стойност на обида.

Дано Вучич е наясно що за идиот управлява България, и да не се разсърди на самата България... Всъщност, не може да не е наясно - целият свят ни се смее. Само една шепа лумпени у нас още гласуват за него. Факт е, че ги има, и те са не по-малък проблем от този политически "Франкенщайн", който раждат. Кога ли ще прогледнат...


Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

22.01.2021
"Девети"  от Добри Божилов

Няма коментари:

Публикуване на коментар