Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Байдън пали отново войната в Сирия... Вече се прехвърля техника...

"Девети"  от Добри Божилов
Съвсем скоро ще има ново изригване на войната в Сирия. Това сочат руски анализатори, а проблемът е толкова сериозен, че самата Сирия официално протестира в ООН. Представителят на Асад посочи, че САЩ незаконно държат окупирани петролни кладенци и крадат от бедния сирийски народ.

В страната обаче вече се вкарва американска техника. А в Белия дом твърде често се чува думата "Сирия", и то идваща от самия Президент Байдън. Според слуховете, скоро отново ще се издигне тезата за "сваляне на диктатора Башар Асад", и за поддръжка на "опозицията". Която както всички видяхме, се състоеше просто от джихадисти. А към края на войната, руски и американски сили (на Тръмп) заедно воюваха с Ислямска държава.

Запалването на нови войни от Демократите се очакваше. Въпросителната бе само къде ще пукне първата пушка. Очевидно Сирия изглежда като най-лесната мишена.

Не е ясно обаче чрез кого ще воюват този път американците. ИДИЛ е разбита, а кюрдите са под турска окупация. Повечето оцелели джихадисти избягаха в Европа, и организацията и връщането им, няма да е толкова бърза. А Башар Асад реално държи около две трети от територията си, и се укрепил здраво. Неясна е и позицията на Русия, която едва ли ще изостави съюзника си.

Но Байдън е отчаян, той е силно компрометиран от първия си ден, и е в цайтнот. Трябва му война някъде, и очевидно кръв ще се лее.

Не е изключено настоящите провокации с Навални, просто да са първа стъпка от конфликт, чиято крайна цел е някъде другаде. Охулва се Русия, и се организира международен натиск над нея.

В Сирия обаче има и хиляди ирански бойци, и е малко вероятен реален обрат, без пращане на десетки хиляди американски войници. Дали Байдън ще може да го направи, или подобен опит ще взриви американското общество, предстои да видим...

 

Добри Божилов

24.01.2021

Няма коментари:

Публикуване на коментар