Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Това са комерсиални продукти, издавани единствено с цел да вземат парите ви. Аз, като писател, НЕ ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ СИЛНО СЪКРАТЕНИ И ОСАКАТЕНИ ВЕРСИИ НА ТВОРБИТЕ МИ. По-добре ги четете безплатно - на файл, от библиотека, от приятел и пр. Но купувайки книги от издателства, знайте че нищо не отива за авторите. Заклинанията, че така се поддържа българската култура, са пълна лъжа. Всичко отива у издатели и посредници. Една по една, книгите ми се преиздават от самия мен - като автор... Засега налични са третата от серията за Задругата - "Сказанието", както и "Гай Балоний". Всички така издадени книги, са в пълна нередактирана версия - средно 30-40% повече. Не хранете издателското статукво, писателите не печелят нищо...

Жалите 2700 от Народния съд... А колко щяха да измрат, ако не беше соцът да въведе безплатното здравеопазване...

"Девети"  от Добри Божилов
Едно от най-циничните послания в последните 30 години е тотално да се охулва социализмът, като се изваждат само негативните му страни, а се прикриват позитивите. Които са 99% от самия социализъм.

Вместо това, онзи 1% недостатъци на режима (каквито има всеки режим) се изкарва едва ли не като нещо основно. Всъщност е периферно и малозначително.

Най-ясно това може да се види от прочутите "репресии" и изтреблението на "елита на нацията" от Народния съд. Става дума за 2700 души - основно свързани с предния режим, нацистите, дискриминацията на евреите и пр. Добре - 2700 души.

Изчислете сега колко хора са спасени САМО ОТ БЕЗПЛАТНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ВЪВЕДЕНО ОТ КОМУНИСТИТЕ?

Изчислете го де? Колко българи щяха да измрат, ако това не бе направено от "злия и човеконенавистен режим".

Съотношението е хиляда към едно. Ето това е съотношението. Българските майки получиха възможност да раждат в болници. А не у дома си - с баби за акушерки. Имаха лекари. Започна масова ваксинация срещу най-опасните заболявания. Изградиха се болници и клиники за ракови заболявания, сърдечно-съдови, белодробни. Изградиха се санаториуми и лечебни комплекси. Към края на 80-те дори направихме трансплантация на сърце, с която изумихме света... И всичко това - ЗА ОБИКНОВЕНИЯ НАРОД.

Много се разказва сърцераздирателната история на проф. Александър Станишев, голям доктор, дето бил осъден от Народния съд, и преди да го разстрелят, трябвало да констатира смъртта на предните разстреляни. ОК. Убили сме едно голямо светило.

Но на кого е "светил" проф.Станишев? На богатите и на политическия елит преди 9 септември. Бай Петко - овчар от село, не само до професора не е могъл да стигне, но не е имал дори един обикновен селски доктор.

А социализмът въведе селски доктори и медицински пункт във всяко населено място!

Само и единствено здравеопазването привеждам като пример, без образованието, индустрията, селското стопанство, науката и културата. Само здравеопазването привеждам, за да видите, че ДОРИ САМО ЗАРАДИ ТОВА СИ Е СТРУВАЛО ДА СЕ СЛУЧИ НАРОДНИЯТ СЪД.

Разбира се - по-добре би било без това кръвопролитие. По-добре без нови разломи сред нацията, без да наказваме предните, а просто като им простим. Но не се е случило така. Историята не винаги е съвършена. Всъщност, ако погледнете и световната история - извън България, ще видите точно това - при смяна на режима има репресии.

Репресии има и преди това. 1923 г. Стамболийски е свален с преврат и зверски убит. Точно от тия дето после ги убиват на Народния съд. От 1923 до 1944 г. също има терор и репресии. Трябвало ли е да ги има?

Не.

Но ги е имало.

И сега жалим само последните жертви, а предните - те не са жертви. Те са по-малко умрели от другите.

Но нека дори това приемем.

Но няма да приема никога да се отричат онези 99% добрини, които социализмът създаде, заради малкото неизбежни злини върху една шепа хора. Стотици хиляди спасени в социалистическите болници са първото лице на социализма. И това е Истинското лице, което трябва да гледаме.

Като гледаме лъжата, от 9 станахме на 6 милиона... Така е при лъжите. С тях лъжем само себе си...

Именно за да пречупим лъжата, написах своята книга "Девети", която излиза днес. Много подходящ момент - годишнина от Народния съд...

 

Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

01.02.2021

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар