Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Гешев спасява Боко от 6-милионна далавера... Измисли, че виновен е служебен министър, управлявал година преди това...

"Девети"  от Добри Божилов
Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ установи далавера за 6 милиона евро между Бойко Борисов и Гриша Ганчев. Всъщност, тази далавера у нас отдавна беше известна, защото удивително един договор за нови джипове за МВР, съвпадна с мистериозното купуване на емблемата на ЦСКА от футболния олигарх.

Но след сигнал, и проверка, евро-инспекторите са установили нарушение. И са поискали България да върне парите, и дори - дали са препоръка на Главна прокуратура да започне разследване.

Договорът е подписан през 2018 г., когато министър е Валентин Радев - един от най-близките до Борисов и Маджо.

И тъй като скандалът е грандиозен, и идва от ЕС, какво следва... виновен е Президентът Радев :)

Тези хора стават по-смешни и жалки, с всеки изминал ден.

Фокусът на разследването се измества от лицето, подписало договора, към лице, което е участвало за малко в управлението 1 година преди това. А разследването на ОЛАФ се "придава" към друго поръчково разследване - това за "търговия с влияние" срещу президентския съветник Пламен Узунов. Който е бил за малко министър в служебното правителство на Герджиков.

Абсолютно извечен правен принцип е, че отговорността е на този, който сключва договора. Кой какви процедури е правил преди това, и какво е договарял, няма никакво значение. Договорът става такъв след подписването му. Важи принципът "всичко или нищо". Ако всичко е договорено има договор. Ако 1 от 100 елемента не е договорен, то няма договор и за останалите 99.

Пламен Узунов, чисто технически е участвал в процеса, но самият той е много много далеч от момента на подписването. Ако е имало нередности, т.е. "далавери" на Радев, тогава защо Младен Маринов е подписал? Не е знаел? 6 милионна сделка ще мине така "без да се усети". И то сделка, дето се озовава къде... В близкия до властта олигарх Гриша Ганчев.

Съвсем отделно са чисто формалните абсурди на логиката на Гешев. Служебното правителство управлява 3 месеца. За толкова време, процедура за голяма сума като 6 милиона евро, просто не може да се проведе. Това влиза в обхвата на "големите обществени поръчки", където всичко е много бавно, има обжалвания, големи интереси на различни доставчици и пр. Т.е. някой да тръгне да се договаря с Узунов, за да си уреди да продаде джипове, е глупост. Може да се договори само с постоянно действащ министър, или премиер, които имат дълъг хоризонт.

Както се е и случило - договорът е с ГЕРБ.

Но вместо да започне разследване в тази посока, и да бъде арестуван дори Борисов (защото едва ли министърът би направил нещо на своя глава), ние виждаме... разширяване на делото срещу Бобоков. И в него се "вмъква" и разкритието на ОЛАФ. "Търговия с влияние". Една от най-витиеватите и неясни правни конструкции, зад които може да се скрие всичко.

Пламен Узунов, чисто правно, няма от какво да се тревожи. Той не е подписал нищо, не е длъжностно лице към момента на договора, не носи никаква отговорност. Всичко това е една бездарна пропагандна акция, насочена към Президента, в опит да се спаси предизборно потъващият кораб на ГЕРБ. А дали ще стане - това зависи единствено от аудиторията...


Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

02.02.2021

Няма коментари:

Публикуване на коментар