Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Тези 4 партии ще унищожат поне 8% гласове срещу ГЕРБ... Гласувайте за сигурното над 4%, иначе гласувате за Бойко...

"Девети"  от Добри Божилов

Скъпи съотечественици, гласувайте за сигурните партии, защото иначе работите за ГЕРБ. Пълно е с партии-мюрета, пуснати само и единствено да унищожават гласовете на опозицията, като ги разпилеят в малки парчета под 4%.
Не бъдете глупави, битката е важна, тя е за всички нас.
В момента ясно видими са поне 4 подобни партии, които се очаква да "занулят" общо поне 7-8%. Вероятно ще има и други. Но и само това ще е повече от разликата между ГЕРБ и БСП, дори след фалшификациите, които се очаква да поставят ГЕРБ на първо място.

Тези партии са АБВ, "Българско лято" - на Черепа, "Възраждане", и "Възраждане на Отечеството" - на Н.Малинов.
Партията на Румен Петков, която много хитро привлече доц.Мангъров в листите си, ще е най-голямото "мюре" - ще засмуче около 2-3%. 

Васил Божков, който уж се бори с "хунтата", реално ще и помогне. Ще завлече 1-2%. Точно затова и проектът му удивително бързо получи регистрация - без никакви обструкции от властта.

"Възраждане" са третото по размер "мюре" - очаква се там да изгорят около 1%. В случая те ще го направят не по подмолни мотиви в полза на ГЕРБ (като АБВ и Черепа), а поради глупост. Не мисля, че те са подкупени от Бойко, или са създадени специално за това. Но го правят, водени от собствени погрешни цели.
Вече няколко пъти те се явяват, и се вижда, че лимитът им е около 1%. Това е положението. Тази партия никога няма, от извънпарламентарна, сама да стигне 4%. Т.е. за нея е разумно да се коалира,  и да има 2-3-ма депутати, което ще и позволи да трупа актив вече и с реална политическа дейност.
Но тя не го прави, и единственият ефект е, че твърдо опозиционни гласове изгарят.

Четвъртата, но с неясен засега резултат, е русофилската партия "Възраждане на Отечеството". Очевидно е, че това е атака срещу електората на БСП, която традиционно привлича про-руските бюлетини. Вероятно няма да е голям делът на подвелите се, защото социалисти и русофили са много мнителни и се съмняват във всичко. Но ако "издърпа" 0,5-1%, Малинов ще бъде отличник. Отличник на Бойко, за когото фактически работи. Иначе би търсил някаква коалиция, за да вкара русофили в парламента.

Политиката на "мюретата" цинично се и финансира с държавни пари. Създадени са субсидии за извънпарламентарни партии, за да се насърчават всякакви политически авантюристи да се включват, "белкем" хванат 1% и пачките. Но кой ги дава тия пачки?
Властта. Просто защото "мюретата" винаги засягат основно опозиционните гласове. Много по-малко се роят управляващите партии, а и те имат много ресурси да компенсират - купен и корпоративен вот, могат да пратят Гешев на всяко "мюре", което дърпа от тях. А и като цяло, партия на власт се рои по-трудно. Всички се държат за ресурсите и облагите. Роенето е болест на опозицията.
Аз лично не намирам нито една партия, която напълно да отговаря на възгледите ми. Но все пак ще гласувам, защото изгонването на мутрите от властта е жизнено важно за държавата ни. И ще го направя с глас, който няма да "изгори".
Не се подлъгвайте и вие, гласувайте за свалянето на мутрите, и не се отклонявайте по илюзии...

 

Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

11.02.2021

Няма коментари:

Публикуване на коментар