Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Очаквано: ГЕРБ помилваха "Възраждане" - трябва им за отвличане и зануляване на гласове на опозицията...

Първо, тъй като непрекъснато ме нападат активисти на ПП "Възраждане", да уточня отново, че тази му публикация е не само срещу тях, а срещу партиите-фантоми по принцип. Тези, които трябва да отвлекат гласове, но да не достигнат 4%, т.е. гласовете да се изгубят, което е в полза на ГЕРБ.

Второ, "Възраждане" не е най-големият "фантом". Тя е на 3-то или 4-то място, като се очаква да унищожи около 1% от гласовете. Преди нея са АБВ с 2-3% и партията на Черепа - с около 2%. "Възраждане" дели 3-4 позиция, заедно с русофилския проект "Възраждане на Отечеството". Веднага след тях е партията ОНБ, с водещ кандидат - Десислава Иванчева.

И така, след тези уточнения, да стигнем до днешната новина - Софийският градски съд "помилва" партия "Възраждане" от заличаване, каквото "искаше" прокуратурата. СГС е под контрола на ДПС, още от преди да се появи Бойко Борисов на политическата сцена. Прокуратурата също е под контрола на ДПС. Т.е. всички институции, занимаващи се със случая, са част от управляващата коалиция на ГЕРБ.

Както вече прогнозирах преди 2 седмици, управляващите нямат никакъв интерес да заличават "Възраждане" преди изборите. Причината е ясна - битката е на живот и смърт,  и всякакви формации, които отклоняват гласове, са добре дошли. В замяна - Бойко щедро им плаща чрез "държавната субсидия", т.е. с наши пари. Тази субсидия за партии, невлезли в парламента, е основно за това - за да се създават всякакви фантоми, които да унищожават гласове. Държавен подкуп за дискредитиране на демокрацията.

Сега прокуратурата има 14 дни, за да обжалва решението. Т.е. до 12-ти март. След това на ход е Върховният касационен съд, който обаче няма да има достатъчно време, за да се произнесе до изборите. Т.е. "Възраждане" ще си е на вота, и ще завлече въпросния 1%. Общо всички фантомни партии се очаква да унищожат 15-18% гласове срещу ГЕРБ. На миналите избори унищожиха 15%. Това е половината от резултата на самия ГЕРБ. А ако гласовете бяха прелети в някой "влязъл", настоящото правителство изобщо нямаше да съществува.

"Възраждане" ще премахнат 30 хиляди гласа, а след това - може и да ги заличат. За да не им плащат субсидия. Макар че не е ясно имат ли интерес от това. Тази партия на 3 избора вече се доказва около 1%. Това и е таванът, очевидно никога няма да стане сериозен политически фактор. Защо да не ги ползват и в бъдеще, със същата цел...

А единственият ефект от прокурорските атаки е, че ѝ се направи реклама, т.е. ще се увеличат с малко занулените гласове.

"Девети"  от Добри Божилов

У нас идеални партии няма, нито пък политическата система е близо до някаква сериозна промяна, която народът очаква. Но поне Диктатора можем да изгоним. Това е постижима цел. Затова, разумното е да "хванем за ушите" една от "отвратителните" партии, различни от ГЕРБ, и да гласуваме за нея. Това е положението. Изборът не е супер, но е нещо в рамките на възможното. Изберете БСП, Слави, ДБ, Изправи се... Това е което е реалистично. И всеки глас там поне НЕ се губи, и е глас срещу властта. Всички фантоми, вкл. "Възраждане", работят единствено за ГЕРБ...


Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

26.02.2021

Няма коментари:

Публикуване на коментар