Не сънувайте нови избори - в НС е пълно с изпаднали безделници, готови да подкрепят Боко, за да останат на 10 бона месечно...

Избирателната ни система е идиотска, и разпределя депутатските кресла към всевъзможни лумпени и недоразумения. Това преди се случваше по волята на всемогъщия "Д`Онт", сега същото прави "Хеърни Майер"...
"Девети"  от Добри Божилов
В момента вътре има поне 60-70 такива - хора без работа, нямащи какво да правят, ако не са депутати. Като ми говорите за нови избори, ми обяснете как ще убедите 70 човека безделници да се откажат от 10 хиляди лева месечно. Без да броим разходките до Брюксел и рушветите... :)
Или както казва премиерът Пит от времето на Джордж Трети, в Парламента има неколцина, дошли по чисти подбуди. Но повечето са тук, за да си напълнят джобовете... :)
Вервайте ми - всеки от тия 70 идиота, дето не им знаете имената (и няма да ги научите в целия мандат), е готов дори без пари да гласува за Боко за 4-ти мандат. А Боко всъщност не иска без пари, а е доста щедър :)
Има и друго - преди години, Юлия Тимошенко опита с принципни мотиви, да предизвика предсрочни избори. Спряха я собствените и депутати, доста от които си бяха купили постовете :)
 
Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

09.04.2021

Няма коментари:

Публикуване на коментар