Мутро-протекционизъм...

Приемете това като разказ...
В една империя, едните са богати и силни, другите - бедни. Богатите не дават на бедните да продават пилета на техния пазар. Това става като богатите печатат пари, и дават субсидии на собствени пилчовци.
На бедните е позволено да произвеждат зърно, което да продават на богатите да си хранят пилчовците. После богатите продават на бедните самите пилета, и прибират има-няма 10 пъти повече печалба.
Бедните нямат пари, за да дадат субсидия на своите пилчовци, ерго - те пилчовци не могат да имат. В крайна сметка - със зърното на бедните храним пилетата на богатите, които после продаваме на бедните.

В една провинция на власт идват мутра-идиот, чел една книга, ама научил, че и 99% от народа са чели толкова, и разбират от едно - бухалка.
Хваща тия дето произвеждат зърното, и под заплаха да ги прати в затвора, да ги изнасилват с 200, ги заставя да продават на местните пилчовци евтино зърно. Местните пилчовци стават конкурентни, и ако не могат да идат на външния пазар, поне държат вътрешния, и гонят чуждите, субсидирани с напечатани евра, пилчовци...

Приемете това като художествена измислица, и изобщо не си мислете, че има връзка с истински лица и събития, или че Империята в която живеем, може да е несправедлива... 🙂

Добри Божилов, писател  

Автор на "Задругата", участник в над 150 протеста...
07.05.2021

"Девети"  от Добри Божилов

Няма коментари:

Публикуване на коментар