"Гугъл" и "Спейс Екс" не биха наели Габриел за чистачка, а в ЕС тя е "комисар по иновациите"...

Всичко се срутва, и това е в резултат от регулациите, въведени от хора, които не са създали стойност за 2 стотинки в живота си, а вземат решения за управлението на света.

"Девети"  от Добри Божилов
Ще Ви дам пример с една женичка - комисар по иновациите, българка, не й помня името. Вижте какво й е образованието и кажете коя от технологичните фирми - "Гугъл" ли, "Тесла" ли, "Спейс екс" ли би я наела на работа на длъжност, различна от чистачка. И такъв човек е европейски комисар по иновациите или нещо подобно. Когато хората, които вземат решения на толкова високо ниво са неподходящи за длъжността, представете си какво става. Сега ще духаме супата...

Ивайло Пенчев, управител на "Уолтопия"

2 коментара:

  1. Така е..... чиновниците в голямата си част са едни и същи в отношението си към това какво правят. За да са поне малко култивирани е нужно преди назначаването си да са имали поне 5 години опит в частния сектор. Така поне мисленето им ще е налично. Иначе...спасение няма.

    ОтговорИзтриване
  2. SpaceX няма да наемат човек който не е регистриран като Американски гражданин независимо от това колко е начетен. Бизнеса с ракетостроенето се контролира от агенцията за сигурност на САЩ и е изискване само Американски граждани да работят в тази сфера. Tesla наемат хора от цяла европа в Гигафабриката в Берлин. За Google незнам как стоят нещата.

    ОтговорИзтриване