Избори 2024
Писателят Добри Божилов е кандидат с:
Бюлетина 4, Преференция 117 - за Европейския парламент
Бюлетина 4 - за НС
Коалиция "Ние, Гражданите"

Маските падат още в първия ден: Костадинов по същество подкрепи Герджиков, и ГЕРБ и ДПС, за балотажа

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов даде ясен знак, че ще играе в хора на ГЕРБ и ДПС, за втория тур на изборите. Това вероятно е признак и за поведението му по-натам.

Пред Нова ТВ, той каза, че ще подкрепи само кандидат, който отмени "задължителната ваксинация и зеления сертификат".

Това е гнусна манипулация срещу Румен Радев, защото задължителна ваксинация изобщо няма. Т.е. внушава се нещо, срещу което "да се борим", но всъщност целта е просто да се борим с Радев.

Колкото до "зеления сертификат", той е Европейско изискване, и дори у нас е въведен в много мек режим. Тук дори се получава с тест за антитела, каквото на запад няма. В Австрия пък от днес въведоха дори ограничения за излизане на улицата на неваксинираните.

"Зеленият сертификат" е нещо, от което Радев не може да се откаже - собственото му правителство го въведе. Т.е. това е чисто измисляне на бутафорна причина да не се подкрепи Радев на 2 тур.

Доколкото основните избиратели на "Възраждане" са против ГЕРБ и ДПС, то целта е ако може те поне да не гласуват, и да отслабят действащия държавен глава.

В тази посока са и другите тези, че е "против всички, и е за политики и програми, а не за хора". Тези приказки обаче винаги обслужват тия дето не са на власт - т.е. ГЕРБ и ДПС в случая. "Против всички" винаги засяга САМО ТЕКУЩО УПРАВЛЯВАЩИТЕ, т.е. Радев. Това е демагогска постановка, за да се скрият истинските мотиви.

В момента цялото общество е наясно, че битката е "За" или "Против" ГЕРБ и статуквото. Който шикалкави и не е "Против", е скрит техен съюзник. Но доста прозрачен вече.

За "Възраждане" отдавна има подозрения, че са свързани с ГЕРБ и ДПС. Те влязоха в парламента, след "обрат" във вота, след 17 ч., когато обикновено патриотичните партии губят. Те обаче изведнъж взеха да качват, което обикновено се случва с масово пазаруване на цигански вот. Тогава гетата стоят на входа на секцията и чакат. Идва някой и плаща.

Друг подобен случай патриотична партия да качва проценти след 17 ч. няма в историята.

Но маските лека полека падат...

 

Добри Божилов, писател

"Сказанието"

15.11.2021

3 коментара:

 1. В началото мислех ,че "Възраждане"са читави, Елена Гунчева,че има достойнство, но те просто преминаха границата и сами се издадоха,показаха колко са алчни,продажни, безскруполни, и за тях най важното е да докопат властта на всяка цена.
  Днес доста хора са подлагани и успяха да минат 4%-та граница ,но следващ път няма да има.

  ОтговорИзтриване
 2. Боже колко лъжи "нацвъкани"на една страница!!!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Бихте ли били по-конкретен. Колко и кои точно "лъжи" :)

   Изтриване