Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Какво ще стане с Украйна след 2 месеца, като свърши доставената техника, а на запад никой не произвежда нова?

Дори западните медии признават, че Украйна е абсолютна касапница на западна военна техника. Представят го по-омекотено - от типа на: "руската авиация пречи на настъплението" или "руската артилерия е опасно ефективна срещу украинската офанзива".
Но нима всичко това не бе ясно предварително? Някой видял ли е летящ още украински самолет или хеликоптер? Дори системите "Пейтриът" се оказаха уязвими, да не говорим, че те са за статична защита и Украйна няма как да ги премести близо до фронта - защото може да ги думне случаен снаряд от оръдие.
Т.е. Украйна изначално започна една офанзива-месомелачка и в момента и западняците го признават. Няма сериозни придобивки, но има едно клане на хора и бронирана техника.
Но това не е изключение. Припомням, че в Сирия "Вагнер" веднъж направи същата глупост, като тръгна да настъпва без въздушна подкрепа. Само с танкове. Помляха ги сирийските терористи, въоръжени с американска артилерия.
Сега същото правят руснаците.
Но един гигантски въпрос виси - всички западни оръжия са старо-произведени, т.е. те са от запасите на НАТО. Военната индустрия не е минала на военни релси и не произвежда масово. Реално България е най-милитаризираната държава като нашите заводи работят на 24 часов режим. Нищо подобно няма на запад. Произвеждат си Фолксвагени и Еърбъси, а не Леопарди и Еврофайтъри.
Т.е. западът няма запаси от оръжие, които да прати на Украйна, след като месомелачката приключи.
Тогава какво следва с Киевския режим? Ако остане без Леопарди и Ейбрамси, съсипани в проваленото "настъпление"...
Истината е, че на Запад никой няма отговор на този въпрос. Пари реално има - нали си ги печатат. Но няма танкове, които да се доставят за тия пари...
Как ще воюва Украйна след 2-3 месеца?

Добри Божилов, писател
21.06.2023

1 коментар:

  1. Чета с удволствие страхотно аргументирани статии
    Поздравления г-н Д. Божилов

    ОтговорИзтриване