Какво ще стане с Украйна след 2 месеца, като свърши доставената техника, а на запад никой не произвежда нова?

Дори западните медии признават, че Украйна е абсолютна касапница на западна военна техника. Представят го по-омекотено - от типа на: "руската авиация пречи на настъплението" или "руската артилерия е опасно ефективна срещу украинската офанзива".
Но нима всичко това не бе ясно предварително? Някой видял ли е летящ още украински самолет или хеликоптер? Дори системите "Пейтриът" се оказаха уязвими, да не говорим, че те са за статична защита и Украйна няма как да ги премести близо до фронта - защото може да ги думне случаен снаряд от оръдие.
Т.е. Украйна изначално започна една офанзива-месомелачка и в момента и западняците го признават. Няма сериозни придобивки, но има едно клане на хора и бронирана техника.
Но това не е изключение. Припомням, че в Сирия "Вагнер" веднъж направи същата глупост, като тръгна да настъпва без въздушна подкрепа. Само с танкове. Помляха ги сирийските терористи, въоръжени с американска артилерия.
Сега същото правят руснаците.
Но един гигантски въпрос виси - всички западни оръжия са старо-произведени, т.е. те са от запасите на НАТО. Военната индустрия не е минала на военни релси и не произвежда масово. Реално България е най-милитаризираната държава като нашите заводи работят на 24 часов режим. Нищо подобно няма на запад. Произвеждат си Фолксвагени и Еърбъси, а не Леопарди и Еврофайтъри.
Т.е. западът няма запаси от оръжие, които да прати на Украйна, след като месомелачката приключи.
Тогава какво следва с Киевския режим? Ако остане без Леопарди и Ейбрамси, съсипани в проваленото "настъпление"...
Истината е, че на Запад никой няма отговор на този въпрос. Пари реално има - нали си ги печатат. Но няма танкове, които да се доставят за тия пари...
Как ще воюва Украйна след 2-3 месеца?

Добри Божилов, писател
21.06.2023

2 коментара:

  1. Чета с удволствие страхотно аргументирани статии
    Поздравления г-н Д. Божилов

    ОтговорИзтриване
  2. Наскоро нашумелият търговищки травестит Мартин Дамянов отново ще радва публиката си в редица изпълнения по сцените на страната. Мартин Дамянов е травестит от Търговище, известен с изявите си в град Варна. Неговата шоупрограма е пъстра и забавна за малки и големи. Персонажите му представени през призмата на транссексуалността очароват редица групи от хора.
    Макар хората да одобряват неговата транс сексуалност все пак валят коментари из цялата мрежа:

    „Важат ли за травестити, гейове и лесбийки законите в България или...“
    „Смятам, че зад исканията и непрестанните претенции на това общество се крие точно това - извращение и долнопробна провокация“

    Въпреки подобни публикации травестита Мартин Дамянов от Търговище си остава на сцената с безбройните си качества и преображения на известни герой от Крими контингента в град Варна. Същия може да бъде засечен по улиците на града като на пръв поглед дори не може да се разбере че това е звездата на модерното кино в град Варна. Известен из Гей средите, травестита Мартин Дамянов от Търговище може да видите на сцените на много Български градове.

    Историята на травестита Мартин Дамянов е зашеметяваща.
    На 7 години, той решава че е недопустимо да не може да изразява своята транс сексуалност, и с помощта на баба си и майка си успява да убеди всички в семейството си в правотата на своите убеждения. На 11 вече е известен в града, все още не като травестит, но като малък и успешен актьор от град Търговище. Разположен между две физико-географски области – Стара планина и Дунавската равнина, Търговище е служил като средище на взаимната размяна на стоки между населението от тези области. Това кръстопътно положение спомага градът да се оформи като оживен пазар, и място за откриване на нови таланти. На 18 той изгрява в театъра на град Търговище с ролята си Мис Каприс , където неговата транс сексуалност му носи истинската слава която той желае, макар че все още не е достигнал апогея си.
    На 22 се премества във Варна, където за жалост кариерата му за момент тръгва в обратна посока. Както е известно във Варна хората имат търпимост към Гей обществото, но явно не всеки е добре дошъл. След доста перипетии и случки в гей средите, той успява да намери своята партньорка в живота /известен Варненски травестит/, който за жалост не можем да споменем заради известността му, сред гей средите е известен с прозвището си – „Серж“. След което следва отново изкачване по стълбицата на известността. В Гей средите се говори, че може би това е една от най продуктивните им звезди.
    Подкрепян от Гей общността, Мартин Дамянов придобива нечувана известност, като дори е поканен за почетен член на ЛГБТИ общността в град Варна. Най новия му проект е свързан с неговата изконна мечта да популяризира Гей обществото и техните ценности в град Варна. Заимствано от „Гей селище“ в Монреал, той набира поклонници на идеята квартал Почивка в град Варна, да се превърне в пристан на Гей общността.
    Гей квартал (на английски понякога и като гей селище) са квартали в рамките на големите градове, където живеят гейове, лесбийки и трансджендъри. Освен че в гей кварталите живеят значително количество гейове, в тях има и много услуги, предназначени за тях, като гей барове, нощни клубове, ресторанти и дори книжарници.
    Известният травестит от Търговище, пробива на сцената на град Варна, като известният полицай от Сен Тропе, но за жалост публиката не е очарована от Мартин Дамянов. В момента можем да го видим като редица личности от Крими контингента, в чието преображения е доста по култов, смешен и забавен за публиката си. Комичността на този персонаж е толкова голяма, че на 26 той е поканен да гостува на редица пиано барове в София. Там той не получава нужната подкрепа и отново се завръща в град Варна, където щастливото семейство продължава да мечтае за осъществяване на амбициозните си планове в квартал Почивка.
    Всички очакваме новите му изпълнения, представени по сцените на България.

    ОтговорИзтриване