Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Слави е "скритата лимонка" на ГЕРБ... Отказа среща с Нинова, обиди я...

"Девети"  от Добри Божилов
На тези избори важното, което остава да научим, е не кой ще бие с 3-4 депутата разлика, а кой ще е новият "крадец на гласове", които да придаде на Бойко Борисов.

Настоящият диктатор се крепи на многобройни манипулации, но най-голямата от тях е една, и тя доминира и в трите му мандата. Това е кражбата на гласове срещу ГЕРБ, от бутафорна уж опозиционна партийка-ГМО, която след изборите подарява депутатите си на режима.

До момента, нямаше да има нито един мандат на Бойко, ако не се правеше тази схема.

На първите избори, това направиха от "Синята коалиция". В цялата предизборна кампания се клеха, че са за нов морал, че са алтернатива на статуквото, и дори - че ГЕРБ и БСП са едно и също нещо - неокомунистически формации на ченгета от ДС.

След изборите, именно "сините" додадоха гласове, така че Бойко да състави кабинет.

През 2014 г. в същата роля влязоха "Реформаторите" (новото име на "сините"), както и АБВ на Г.Първанов. И те цяла кампания се клеха, че никога няма да се съюзят с Бойко, и накрая... пак Бойко.

През 2016 г. ролята се падна на "Патриотите". То не беше отричане, отхвърляне, заричане, клетви... Никога повече ГЕРБ...

И накрая - пълен мандат с ГЕРБ...

Днес въпросителната е, кой е новия шмекер, дето да открадне гласовете, и да ги дари на Бойко. У нас има ясно мнозинство от 60-70% срещу него. Част от оцеляването му се дължи на ДПС, фалшификации на протоколи, купени гласове, цигани и пр. Но друга част винаги са откраднати гласове, които са ПОДАДЕНИ СРЕЩУ ГЕРБ.

Кой ще е измамникът този път?

Логично съмненията падат върху Христо Иванов и "Демократична България". Все пак - два пъти вече са правили тази схема. Но напоследък изглежда, че самият Иванов е съзрял, и трудно цялата коалиция ще пристане на Бойко. Несигурен остава Атанас Атанасов, но сам той, с половината депутати, няма да осигури мнозинство. Иванов сякаш не е склонен да потрети грешката.

Но вече имаме ясен фаворит. При това с повече гласове от всички други възможни измамници.

Вчера Слави Трифонов отказа среща на Корнелия Нинова, замислена да обедини силите на опозицията, за гарантиране на честен вот. Забележете - не да се явяват заедно и да разпределят депутати. Всеки сам ще се явява. Но да работят заедно срещу фалшификациите, да имат наблюдатели и пр. Това искаше Нинова.

Вместо поддръжка, получи отхвърляне. И дори... обида. Бе сравнена с котарака Леополд от руски анимационен филм. Трифонов също така повтори познатите клишета на предни герберски ГМО-та - ГЕРБ и БСП били едно и също нещо, те заедно били "на другия бряг на реката". А Слави - спасителят, на този.

Т.е. удря се доверието в основната опозиция, като се приравнява с управляващите, в името на това да се откраднат опозиционни гласове, и да се придадат на управляващите.

Трифонов се кълне, че ще сменя системата, ще помете мутрите, ще е новият Спасител. Но реално не прави нищо съществено срещу системата, а по-скоро - прави срещу противниците ѝ.

Случващото се е много опасно, защото Слави се очертава да е на трето място, с около 40-50 депутата. Подобна сила може да е достатъчна за нов кабинет на Борисов, с подкрепата на ДПС "иззад завесата". Никакъв кабинет не е възможен само от ГЕРБ, ДБ и ДПС например. Ако Трифонов е твърда опозиция, просто няма как да се съберат 121 гласа.

Но ГЕРБ, Слави и ДПС, вече са над бариерата.

Така въпросът КОЙ този път вече получава известен отговор. Ясно е кой е новият КОЙ.

За народа обаче остава още една надежда, разделена на две части. 

Първата е - просто да иде да гласува за ясна опозиция, която няма да се отметне. За мен лично, това е БСП, макар да не съм твърдо ляво мислещ. Но те последователно, и години наред, са срещу ГЕРБ, и никога не са правили компромиси. Шансът от там моят глас да иде в Бойко, е най-малък.

Възможни са и други решения. Но това е едната посока - просто не гласувайте за съмнителен субект като Трифонов.

Втората не е свързана изобщо с гласуване. Не е ясно може ли още веднъж да сработи тази измама. Или това ще доведе до гигантска революция, за която напрежение има, и то дори растящо. Може ли за четвърти път Борисов да открадне гласовете на хората, за да се задържи на власт.

Това е силно съмнително.

Но все пак, за предпочитане е изгонването на Диктатурата да стане по парламентарен път - с бюлетини, а не с безредици. И за това все още имате шанс...

 

Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

20.01.2021

3 коментара:

  1. БСП е другата страна на монетата с ГЕРБ. Представям си кой ще им е новия иккономечески министър, например - Румен Гечев, човекът при когото всички бяхме милионери ! Не, благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това са приказки от типа "да въртим, сучем, и пак ГЕРБ да остане". Надявам се да не стигнем до подобен абсурд :)

      Изтриване
    2. В никакъв случай! Това си е версия 2.0 на БКП, по-заразен и смъртоносен щам :)

      Изтриване